Mette Frederiksen reagerer på dødsfald

01/02/2022

Julie Møller

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Statsministeren sender et tak for "de mange gode timer".

Mest læste i dag

'Bennys Badekar', 'Jungledyret Hugo' og 'Cykelmyggen Egon' er et par af de værker, som forfatter og tegner Flemming Quist Møller står bag.

Den danske kunstner afgik ved døden mandag i en alder af 79 år. Det er blevet bekræftet af hans søn, Carl Quist Møller.

Carl Quist Møller har forklaret, at Flemming Quist Møller blev ramt af en blodprop i hjertet for en uge siden, og han afgik ved døden ved middagstid mandag. Han havde sine nærmeste omkring sig, da han åndede ud.

Nu har statsminister Mette Frederiksen reageret på Flemming Quist Møllers dødsfald. Hun beskriver forfatteren som 'en af de skønneste stemmer i børnelitteraturen her i Danmark'.

"Flemming Quist Møller er afgået ved døden tidligere i dag. Og vi har mistet en af de skønneste stemmer i børnelitteraturen her i Danmark," skriver Mette Frederiksen i et opslag på Facebook.

"Bennys Badekar og Cykelmyggen Egon kender de fleste af os. Og Dansemyggen Dagmar kom til, og universet blev endnu mere farverigt. Tak for alle de mange gode timer," lyder det også fra statsministeren.

Til slut sender hun en tak.

"Tak for alle de mange gode timer. Flemmings værker har jeg selv læst igen og igen for mine egne børn. Må Flemming Quist Møller hvile i fred," runder hun sit opslag af.

Du kan læse hele Mette Frederiksens opslag, hvor hun reagerer på den folkekære forfatters død, herunder:

 

 

Anbefalet til dig