Mette Frederiksen rejser til Kiev

21/4/22 07:09

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
I dag rejser statsministeren til Ukraines hovedstad Kiev.

I dag rejser danmarks statsminister til Kiev, for at besøge den ukrainske præsident Zelensky.

Mette Frederiksen er ikke det første statshoved, der rejser til det krigsramte Ukraine. Englands premiereminister Boris Johnson har også besøgt Ukraine og Zelensky.

Nu tager Mette Frederiksen samme rejse, i selskab med spaniens premiereminister Pedro Sanches.

“Jeg beundrer præsident Zelenskyj og det ukrainske folk for deres mod, og hvordan de fortsætter med at forsvare deres land i den uprovokerede og ulovlige krig af Putin. Jeg ser frem til mødet med Zelenskyj, hvor mit budskab vil være, at Danmark fortsætter med at hjælpe Ukraine," siger statsministeren ifølge TV2.

Selv om Mette Frederiksen som sagt ikke er det første statshoved til at besøge Ukraine, så er hun faktsik den første i Skandinavien. 

Mødet med præsident Zelensky vil handle om, hvordan Danmark på bedst mulige måde kan søtte Ukraine, og hvordan Vesten bør tackle de russiske krigsforbrydelser.

Rusland spiller med musklerne

Putin har foretaget sin første testaffyring af den ballistiske raket Sarmat. Formålet med denne testaffyring er, at russerne ønsker at sende et signal til deres fjender om, at de bør tænke sig godt om.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har udtalt sig i forbindelse med affyringen. Ifølge Reuters har han sagt, at den ballistiske raket vil give alle lande, der forsøger at fremsætte trusler mod Rusland 'noget at tænke over'.

Derudover skriver Reuters, at der på russisk stats-tv blev vist billeder af Vladimir Putin, da han onsdag blev orienteret om, at raketten var blevet affyret. I denne forbindelse skulle den russiske præsident have udtalt, at der er tale om en raket, der er 'uden sidestykke'.

Testaffyringen skete fra Plesetsk, der ligger i den nordvestlige dele af Rusland. Derudover lyder det fra Reuters, at han ramte et mål på Kamchatka, der er en russisk halvø.