Mette Frederiksen: Særligt én ting er afgørende

02/11/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu udtaler statsministeren sig.

Mest læste i dag

Det er formentlig gået de færrestes næse forbi, at coronaen bider mere fra sig, end vi har været vant til i løbet af sommeren. 

Fredag i den netop forgangne uge rundende Danmark en trist milepæl. Her blev det højest antal nysmittede på et døgn nogensinde konstateret. Det fortalte Statens Serum Institut fredag eftermiddag. 

Den barske nyhed fik statsminister Mette Frederiksen (S) til tasterne på Facebook, hvor statsministeren skrev et opslag om situationen.  

"Det højeste antal smittede med corona i Danmark på et døgn er i dag blevet offentliggjort. 1191 tilfælde. Rigtig mange er også blevet testet. Det er godt. Men tallet er fortsat for højt."

En ting er altafgørende

Mette Frederiksen opslag kommer på bagkant af et virtuelt møde, som statsministeren har haft med Danmarks ambassadører rundt om i Europa. Det er netop de europæiske lande, som netop nu er epicentret for corona med svimlende smittetal i flere lande.

"Ambassadørerne kunne fortælle om hårde restriktioner. Total nedlukning af barer og restauranter. Udgangsforbud. Strenge grænser for hvor mange man må se. Det går desværre den forkerte vej," skriver Mette Frederiksen, inden hun deler det våben, som hun mener er altafgørende i kampen mod corona:

"Mødet bekræftede mig i, at det ligesom i foråret er helt afgørende at handle hurtigt. Som vi foreløbigt har gjort det i Danmark."

Slutteligt takker hun danskerne for deres store indsats i en svær tid. 

 

Mest læste

Anbefalet til dig