Mette Frederiksen sender håbefuld besked til danskerne

28/11/20 12:51

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Det bliver vores vigtigste våben.

Det er ordene fra Danmarks statsminister om den kommende vaccine. 

Der er nemlig ikke udsigt til, at coronavirus forsvinder af sig selv. Statsministeren ser derfor frem til den kommende vaccine. 

Det skriver hun på Facebook.

"Den kommende vaccine bliver vores vigtigste våben mod corona. Og det er vores største håb om at vende tilbage til en mere almindelig hverdag," skriver Mette Frederiksen (S) på Facebook.

Hun skriver endvidere, at der fortsat er flere vacciner, som er i gang med at blive udviklet. Hun understreger derfor, at regeringen gør alt for, at Danmark er forberedte, når vaccinen er klar. 

"Der er flere vacciner i udvikling. Vi venter stadig på, at de bliver godkendt. Vi i regeringen og myndighederne vil gøre alt for, at Danmark er forberedte, når en potentiel vaccine er klar," skriver hun på Facebook. 

Skal være tålmodige

Hun understreger ligeledes, at man skal væbne sig med tålmodighed, når vaccinen kommer til Danmark. 

Det er nemlig ikke hele befolkningen, der kan få vaccinnen med det samme. Det bliver i stedet særlige grupper, som først vil få vaccinen tilbudt. 

"Vi må først prioritere personer i øget risiko for alvorlig sygdom og død. Og det sundheds- og omsorgspersonale i frontlinjen, der passer på os, og som er særligt udsat for smitte. Først herefter kan vi rulle vaccinationen ud til hele befolkningen.

Mette Frederiksen mener, at håbet er kommet tættere. Hun slutter derfor sit opslag af med at takke Danmark for den indsat, alle har ydet i kampen mod coronavirus.