Mette Frederiksen ser fortiden i øjnene: "Vi kan og skal gøre mere"

17/3/22 13:29

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Statsminister Mette Frederiksen slår fast, at der skal gøres mere.

I disse dage befinder Mette Frederiksen sig i Ilulissat på Grønland.

På sin Facebook-profil har hun løbende delt opslag, hvor hun deler sine tanker omkring besøget - samt hendes tanker omkring den nuværende situation i Europa.

Statsministeren fortæller blandt andet, at hun har set frem til sit besøg på Grønland, men at besøget naturligvis vil være præget af krigen i Ukraine og den dermed alvorlige situation i Europa. 

Hun løfter også sløret for, hvad der er på dagsordenen under besøget:

"Vi skal tale om udenrigs- og sikkerhedspolitik og om klimaudfordringerne, som rammer Grønland hårdt."

Ny retning 

Hun kommer også ind på Danmarks undskyldning til de 22 grøndlandske børn.

"Kun ved at se fortiden i øjnene kan vi forstå nutiden. Og sætte en ny retning på fremtiden. Danmarks undskyldning til de 22 grønlandske børn kan være med til at hele de sår, der aldrig burde have været påført. Og sammen kan vi forhåbentlig sætte punktum for en uretfærdighed i vores fælles fortid," lyder det fra statsministeren.

Tidligere i dag har statsministeren delt et opslag, hvor hun taler om krigen i Europa. 

"Kontrasterne kan være svære at rumme, når man ser udover Isfjorden i Ilulissat. Naturen her er så storslået og stærk. Men isens forandring symboliserer klimaets krise og sårbarhed. Det minder mig om, hvilken enorm opgave vi og resten af verden skal løfte for at bremse de ødelæggende forandringer. Vi kan og skal gøre mere," slår Mette Frederiksen fast.

Du kan se hele opslaget herunder: