Mette Frederiksen skal i karantæne

Foto: Shutterstock
Landets statsminister bekræfter mandag, at hun skal i corona-karantæne.

Mest læste i dag

Statsminister Mette Frederiksen (S) indførte fredag igen landsdækkende restriktioner i Danmark, da det går den forkerte vej med smitte, ifølge statsministeren. Det budskab gentager hun mandag, hvor Mette Frederiksen har sat sig til tasterne og kommer med en opfordring til alle danske borgere samtidig med, at hun fortæller, hvordan coronaen for tiden påvirker hendes hverdag. 

"Så er hverdagen i gang med for høje smittetal. Jeg opretholder så mange arbejdsaktiviteter som overhovedet muligt," fortæller statsministeren. Det kan ellers være svært, da toppolikerens kalender bugner af ting, der skal nås.  

"Nogle møder gennemfører jeg fysisk (selvfølgelig med afstand, håndsprit osv.), andre bliver digitalt, og torsdag deltager jeg i Det Europæiske Råd i Bruxelles."

 

Skal i karantæne

I weekenden vakte det opsigt, da Mette Frederiksen havde lånt den populære influencer Anders Hemmingsens profil på det sociale medie. Hemmingsen, der følges af mere end 1 million, er meget populær blandt landets unge. Det var netop dem, som statsministeren ønskede at nå forud for weekenden, hvor den ofte står på øl og sjov for landets yngre medborgere. I videoen beder Mette Frederiksen de unge om at skrue ned for blusset og efterleve de regler, som regeringen har fremlagt. 

Det vil hun også selv, lyder det nu. 

Statsministeren fortæller nemlig videre i opslaget, at hun - efter mødet i Belgiens hovedstad - har tænkt sig at efterleve de regler, som hendes egen regering har sat i værk. 

"Derefter en periode i karantæne og med test. Dansen med covid-19 er ikke let, men jeg er fortrøstningsfuld," skriver statsministeren, der ikke uddyber nærmere, hvor eller hvor længe hendes karantæne vil vare. 

Inden hun slutter af, kommer Mette Frederiksen med en opfordring til alle borgere i landet, der nu - sammen - igen skal holde afstand og være hver for sig. I hvert fald hvis det står til regeringen. 

 "Vi har gjort det før, Danmark," skriver statsministeren: "Lad os få smitten ned igen"

 

Anbefalet til dig