Mette Frederiksen slår fast: Festen har taget overhånd

15/11/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix.
Nu lyder der en bestemt udmelding fra statsminister Mette Frederiksen.

Mest læste i dag

I en lang periode var store dele af det danske samfund lukket ned på grund af coronapandemien. 

Især nattelivet var hårdt ramt og var et af de steder, der var lukket ned i længst tid. Nu er nattelivet genåbnet og danskerne kan igen danse og feste på natklubber, barer og diskoteker til den lyse morgen.

Men med åbningen af nattelivet er også fulgt andre problemer - nemlig vold i nattelivet.

Det har statsminister Mette Frederiksen nu fokus på, i et nyt opslag på sin Facebook-profil.

"Der er et problem med for meget vold i nattelivet. Ofte som følge af en heftig drukkultur. Flere steder - særligt i de store byer - har festen taget overhånd. Der er mange glade mennesker. Men desværre også for mange historier om tilfældig vold, druk og stoffer," sådan lyder ordene fra Mette Frederiksen. 

Foreslår 12 initiativer 

Herefter fortæller statsministeren, at den nye overborgmesterkandidat i København, deler hendes holdning.

"Vores nye overborgmesterkandidat, Sophie Hæstorp Andersen er lige som jeg optaget af problemet - særligt i København. Vi er enige om, at vi skal have et trygt natteliv for dem, der vil feste uden at slås," lyder det, hvorefter statsministeren afslutter med at fortælle, at regeringen også har et forslag til hvordan det kan skabes.
"I dag foreslår Regeringen 12 initiativer, der skal skabe større tryghed i nattelivet, på gader og S-togsstationer. F.eks. vil vi oprette nattelivszoner, hvor det skal være slut med detailsalg af alkohol om natten, og hvor politiet skal kunne bortvise dem, der skaber utryghed," slutter Mette Frederiksen i sit opslag.   Du kan se hele opslaget her:
 

Anbefalet til dig