Mette Frederiksen slår fast: "Jeg er fuld af taknemmelighed"

11/3/22 09:45

Sarah Steenfeldt

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Nu lyder der en melding fra statsminister Mette Frederiksen.

I går tog Mette Frederiksen på besøg hos NATO-hovedkvarteret i Polen og rejste derefter til uformelt EU-topmøde i Paris.

Det oplyste Statsministeriet i en pressemeddelelse. 

Hovedkvarteret er en del af NATO’s styrkestruktur og spiller en afgørende rolle for afskrækkelse og forsvar i regionen.
Under besøget vil der være møde med danskere udsendt til MNC-NE og en briefing om hovedkvarteret og dets opgaver.

Derefter deltog statsministeren i et uformelt topmøde i Det Europæiske Råd i Paris den 10.-11. marts. Topmødet vil have fokus på den aktuelle situation i Ukraine og de sikkerhedspolitiske og økonomiske konsekvenser.

Torsdag aften delte Mette Frederiksen et opslag på sin Facebook-side, hvor hun fortalte om sine oplevelser.

Bidrager til tryghed og sikkerhed

"Jeg er fuld af taknemmelighed over den vigtige indsats, som danske og allierede soldater gør hver dag for Europas tryghed og sikkerhed. Og jeg har i dag været i Polen for at møde de danske udsendte ved NATOs hovedkvarter i Stettin. De baltiske lande og Polen er forståeligt nok stærkt bekymrede i den tilspidsede situation," lyder det i opslaget fra Mette Frederiksen, som fortsætter: 

"Den udfordrer ikke blot Ukraine, men også nabolandene omkring. Når danske udsendte bidrager til sikkerheden i Polen og i Baltikum, bidrager de til sikkerheden i hele Europa og i Danmark."

Statsministeren kommer også omkring samarbejdet i Europa og NATO.

"Derfor er der også brug for, at vi samarbejder tæt og styrker vores beredskaber – både hjemme og i NATO. Heldigvis er sammenholdet i NATO og i Europa stærkt. Og efter Putins angreb på Ukraine, er det kun blevet stærkere," lyder det fra Mette Frederiksen. 

Du kan se hele opslaget herunder: