Mette Frederiksen slår fast: Vi kan ikke holde alle skadefri

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Statsministeren slår fast, at der ikke kan være hjælp til alle.

Mest læste i dag

I øjeblikket er mange ting blevet dyrere for danskerne.

Fødevarer, brændstof og energi er blandt andet steget i pris. Det rammer mange danskere i privatøkonomien, da der pludselig skal bruges mange flere penge end normalt, på de varer man plejer at købe.

For nogle danskere gør de stigende priser det svært at få hverdagen til at løbe rundt.

Nu fortæller Mette Frederiksen om regeringens planer for at hjælpe danskerne - og samtidig bliver det understreget, at det er en balance mellem at hjælpe og samtidig passe på dansk økonomi.

"Godaften. Lidt om de stigende priser, som jeg er sikker på, mange af jer mærker. Det er blevet dyrere at købe helt almindelige dagligvarer. Og Ruslands invasion af Ukraine har øget de i forvejen høje energipriser. Det rammer lige nu os alle. Men det rammer særligt hos dem af jer, som har mindst at gøre godt med. Hvor høje priser betyder, at dagligdagen er svær at få til at hænge sammen," lyder det fra Mette Frederiksen.

Hun fortsætter:

"Før påske blev et flertal i Folketinget enige om en forhøjet varmecheck, som skal hjælpe omkring 400.000 hjem med at betale de stigende varmeregninger. Men der er behov for, at vi gør mere," slår hun fast.

Statsministeren fortæller at det særligt er pensionister som skal hjælpes. 

"Det gælder særligt for de pensionister, der i dag modtager ældrecheck. Derfor foreslår vi en skattefri ekstra check på 5.000 kr. Det vil være en væsentlig hjælp til de pensionister, der har de laveste indkomster og formuer," fortæller hun. 

Hun fortæller også, at der skal ses yderligere på ekstraordinær økonomisk støtte til dem som ikke kan arbejde.

Hjælper dem som er hårdest ramt

"Vi ser også på en ekstraordinær økonomisk støtte til jer, som er varigt trukket tilbage fra arbejdsmarkedet, og som ikke bare kan gå ud og tage et arbejde, f.eks. fordi I er på førtids- eller seniorpension. Og vi vil foreslå, at befordringsfradrag i 2022 forhøjes, som jeg også har set flere andre partier pege på. Prisen på en liter benzin er lige nu oppe på omkring 15 kr. Det gør det dyrt, når man har langt til arbejde," lyder det.

Samtidig slår Mette Frederiksen fast, at alle ikke kan holdes skadefri - derfor vil hjælpen gå til dem som er hårdest ramt:

"Jeg vil samtidig være ærlig og sige, at vi ikke kan holde alle skadefri. Det vil nemlig skubbe yderligere på inflationen. Og forværre problemerne med høje priser. Vi skal derfor finde en balance: Hvor vi hjælper jer, der bliver hårdt ramt, samtidig med at vi passer på dansk økonomi," skriver hun og fortsætter:

"Varmechecken og de tiltag, vi foreslår her, er målrettet hjælp. Det er midlertidigt. Og det kan vi kun, når vi samtidig fører en økonomisk ansvarlig politik. Og hele tiden ser på, hvordan vi kan holde dansk økonomi sund og robust – også i fremtiden." 

Mette Frederiksen fortæller at der kommer en 2030-plan for dansk økonomi efter sommerferien. Planen vil blive fulgt op af nye reformer, der skal styrke dansk økonomi og få flere i beskæftigelse. Meningen er at det fremover skal sørge for, at Danmark har noget at stå imod med, når krisen rammer.

 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig