Mette Frederiksen slipper ikke: Nu strammes nettet

12/11/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu afkræves statsministeren sin forklaring.

Mest læste i dag

De seneste dage har den offentlige debat raset med en sjældent set styrke. 

Det er sagen om masseaflivningen af hele den danske minkbestand, der har sat ild til sagen. Indtil videre kulminerede den onsdag, da fødevareminister Mogens Jensen (S) på et åbent samråd skulle give sin forklaring af sagens gang. 

Manglende lovhjemmel til de mange aflivninger og skiftende forklaringer fik politikere fra tingets andre partier til at stille spørgsmål til Mogens Jensen. Siden er stormen ikke stilnet af, og det er der intet, der tyder på, at den går foreløbigt.

Det slår partileder Kristian Thulesen Dahl (DF) fast i et opslag på Twitter. 

Hvor er Mette? 

Her siger lederen fra Dansk Folkeparti lige ud, at han mangler en forklaring fra statsminister Mette Frederiksen (S) i sagen om de aflivede mink. 

"I foråret var der ingen grænser for, hvor ofte MetteFrederiksen forklarede linjen omkring corona. Pressemøde efter pressemøde," skriver Thulesen Dahl, inden han fortsætter: 

"Nu er der problemer...det slingrer - og så er statsministeren fraværende..."

Kritikken stopper dog ikke der. Partilederen fortæller, at Dansk Folkeparti vil have statsministeren til at give en mere uddybnde forklaring af sagens gang. Og det skal - ligesom i Mogens Jensens tilfælde - ske på et samråd. 

"DF kalder STM (statsministeren, red.) i samråd om hele mink skandalen," afslutter Kristian Thulesen Dahl sit opslag på det sociale medie. 

 

 

Anbefalet til dig