Mette Frederiksen: "Smerten forsvinder ikke"

16/2/21 08:08

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu udtaler statsministeren sig.

I år det seks år siden, at terroren for alvor ramte Danmark. Det skete ved angrebet på Krudttønden i København. 

Den begivenhed mindes statsminister Mette Frederiksen (S) i et nyt opslag på Facebook, hvor statsministeren deler nogle sine tanker om angrebet dengang og hvor landet nu er i forhold til beskyttelse fra terrroangreb. 

"Nu er det seks år siden, terroren ramte Danmark, men smerten forsvinder ikke," skriver statsministeren.     "To uskyldige mennesker mistede livet. Familier blev frarøvet deres kære. Unge mennesker med jødiske rødder sad beskyttet af synagogens mure, men frygtede for deres unge liv. Betjente, der passede på andre, blev kynisk anskudt. Og alle vi andre mistede noget af vores elskede Danmark. Det jødiske mindretal kunne ikke længere føle sig frit."   Statsministeren understreger i opslaget sin foragt for terrorens væsen.    "Jeg foragter den voldelige islamisme, som stod bag terrorangrebet. Og jeg foragter den afstandstagen til vores land, den indeholder og udviser. Jeg glæder mig over, at terroren ikke har ramt på dansk jord siden."

Hadet til Danmark trives

I opslaget fortæller Mette Frederiksen, at det særligt skyldes en ting, at Danmark ikke har været offer for et terrorangreb siden Krudttønden for seks år siden.    "Men ved jo, at det skyldes vores politi og efterretningstjenesters gode arbejde. For hadet til Danmark trives stadig."   "I dag går mine varmeste tanker til ofrene og deres pårørende. Til dem, der stadig slås med frygten fra 14. og 15. februar 2015."   "Og til alle i dansk politi og terrorberedskabet. Vi andre kan være trygge på grund af jer. Som statsminister vil jeg gøre alt, hvad jeg kan, for at bekæmpe de mørke kræfter. Og slås for vores demokrati og vores livsform."   Slutteligt mindes Mette Frederiksend de to ofre for angrebet i 2015.    "Æret være Finn Nørgaard og Dan Uzan. Må de aldrig blive glemt."