Mette Frederiksen: Snart drøfter vi anden del af åbningsfasen

Nyheder
Mette Frederiksen står over for store valg i den kommende tid, hvor næste fase skal drøftes. Foto: Shutterstock
Vi har kun lige gået åbnet for mange liberale erhverv så som frisører og tandlæger, men nu er der allerede snak om, hvad næste fase skal indeholde, det afslørede Mette Frederiksen i går til spørgetime.

Mest læste i dag

Snart skal næste fase drøftes, så måske vi snart står med et åbent Danmark.

Kun få folketingsmedlemmer måtte være til stede

Der er ofte fyldt godt op i folketingssalen, når statsministeren holder spørgetime, men i går var det et noget anderledes billede.

Salen var næsten tom, og det var kun få folketingsmedlemmer, som var til stede for at stille Mette Frederiksen spørgsmål om vores nuværende sitiation i landet.

De fleste spørgsmålet omhandlede selvfølgelig coronavirus, og statsmisteren var klar med en masse svar, og afslørende også, at vi snart kom til at få svar på næste fase af åbningen.

Den rette beslutning at lukke landet

Mange har været kritiske omkring statsministerens nedlukning af landet, og de andre partier har også følt, at hun har handlet egenrådigt uden at de fik indflydelse i beslutningerne omkring genåbningen.

Til spørgetimen i går slår statsministeren dog fast, at hun stadig føler sig overbevist om at lukke landet hurtigt, var den helt rigtige beslutning.  

Hun mener, at vi allerede nu kan nu se, at det var rigtigt at handle hurtigt og kraftfuldt, da sygdommen ramte Danmark.

Det har nemlig ifølge Mette Frederiksen givet et fald i antallet af smittede, og sørget for at vores sundhedsvæsen ikke er blevet overbelastet.

Faktisk har der været folk ude og sige, at vi er for få smittede.

Går genåbningen for langsomt?

Nu er genåbningen godt i gang. Og skoler og institutioner åbnede som det første, og i mandags åbnede også frisører, tandlæger og andre liberale erhverv.  

Og faktisk er vi i Danmark nogle af de første, der har åbnet landet op igen, selvom det i første omgang kun er gradvist.

Det er dog her, hvor første kritikpunkt falder. For mange mener, at genåbningen af landet går alt for langsomt.

Da danskerne blev spurgt, hvad der først skulle genåbnes, inden genåbningen startede, så faldt valget på restaurantaner og cafeer skulle få lov at åbne.

Statens Serums Institut var dog ude for seks dage siden og anbefale, at man netop ikke åbnede restaurantaner og cafeer, fordi der var for stor risiko for smittespredning.

Men ved gårsdagens møde afslørende Mette Frederiksen, at hun agtede at drøfte anden fase snart, men at danskerne måtte være tålmodige med genåbningen, fordi hun for alt i verden ikke vil ende i en situation, hvor vi rykker tilbage og skal lukke landet ned igen. For det kan få endnu større konsekvenser.

 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig