Mette Frederiksen tager afstand: Det hører ikke hjemme i Danmark

27/09/2020

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Statsminister Mette Frederiksen tordner mod imamer og muslimske råd, som er med til at udarbejde undertrykkende skilsmissekontrakter.

Mest læste i dag

Mette Frederiksen har længe været i vælten. Hun har en slem coronasituation, hun skal holde styr på hertillands, og så har hun også et nybagt ægteskab, der skal passes. 

Der er dog mange andre ting i Danmark, der kræver opmærksomhed, og Mette Frederiksen slår nu hårdt ned på én af disse. 

Det omhandler mere specifiikt de undertrykkende skilsmissekontrakter, der går uden om den danske lovgivning og påtager sig rollen som mægler i familiens forhold. 

”Sharia hører ikke til i Danmark,” skriver Mette Frederiksen på Facebook. Hun skriver endvidere: 

”I går og i dag kan vi læse om skilsmisse-kontrakter baseret på Sharia. På Fyn. I Danmark. Det er forkert. Det er kvindeundertrykkende. Det er ikke dansk. Og det må aldrig, aldrig blive dansk.” 

Kvinder bliver nægtet skilsmisse

Mette Frederiksens reaktion kommer, efter Berlingske over de seneste dage har beskrevet, at der findes selvbestaltede religiøse råd i Danmark, hvor kvinder bliver nægtet skilsmisse. 

Det bliver endvidere beskrevet, hvordan den lokale imam mødes med unge mennesker, hvor de bliver fortalt, hvordan de skal leve deres liv ifølge diverse regler og normer. 

Berlingske rapporterer også, at imamer håndterer stridigheder mellem familier under domstolslignende forhold.

Mette Frederiksen vil dog ikke se passivt på, mens dette sker i Danmark, og hun trækker derfor en streg i sandet:

"I regeringen vil vi gøre alt, hvad der står i vores magt for at få det her stoppet. En imam skal slet ikke blande sig i skilsmisser,” skriver Mette Frederiksen på Facebook.

Hun fortsætter med at forklare, at en imam ikke skal blande sig i noget, der udelukkende har med de to personer, der i sin tid indgik ægteskabet at gøre. 

Mette Frederiksen mener, at noget som dette bekræfter, de mange bange anelser, man har haft om udedemokratiske tendenser, der findes i dele af Danmark. 

Hun slutter sit opslag af med at skrive, at hun vil gøre alt, der står i regeringens magt, for at få det stoppet.

Anbefalet til dig