Mette Frederiksen tager kraftig afstand: "Er det i orden? Nej"

28/1/21 09:15

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Statsministeren tager lige nu kraftig afstand.

Tidligere torsdag stod det klart, at nogle danskere har fundet ud af, at de kan omgå corona-restriktionerne, så de ikke behøver gå glip af årets skiferie i Østrig. Det vækker bekymring hos de østrigske myndigheder, der - ligesom i det er blevet gjort her i landet - her lukket Østrig ned.

De opfordrer derfor lokale til at holde skituristerne væk, men det arbejde vanskliggøres af det nye trick, som de unge benytter sig af. Det kan du læse mere om her:

Den seneste uges tid har det været årsag til megen debat, at en række forhenværende sportsstjerner og influencers har holdt ferie i Dubai, selvom verden lige nu kæmper mod en pandemi. 

Nyheden om at danske unge lige nu fester løs i Østrig, har også nået statsminister Mette Frederiksen (S). Den har fået hende til tasterne i et nyt opslag på Facebook, hvor statsministeren tager kraftig afstand fra de unges skisportsturister. 

Forbander virussen

Statsministeren understreger, at hun ikke mener, de unges handlinger er i orden. 

"Er der unge, der er taget på skiferie i Østrig? Tilsyneladende. Er det i orden? Nej," spørger statsministeren retorisk.  

Mette Frederiksen slår fast, at langt størstedelen af borgerne dog retter sig efter de gældende restriktioner. 

"Men de fleste børn og unge - langt, langt de fleste faktisk - de er stået op til endnu en dag med hjemmeundervisning foran skærmen. De passer deres ting, gør deres bedste, hænger i og rejser hverken til Østrig eller Dubai."

"Lad os huske det: Vi har en meget ansvarlig generation af børn og unge - ikke det modsatte. Og mange børn og unge kæmper i den her tid. Med ensomhed og afsavn. I forhold til både skole og venner," skriver statsminister Mette Frederiksen. 

Afslutningsvis kommer hun med en opfordring til borgerne. 

"Lad os holde sammen mod den her forbandede virus," afslutter Mette Frederiksen.