Mette Frederiksen taler til danskerne i aften

10/5/20 14:45

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
I aften vil Mette Frederiksen atter tale til danskerne. Denne gang er der ikke tale om et pressemøde, men et live interview, hvor hun besvarer på spørgsmål vedr. fase to.

I torsdags fremlagde folketinget deres fælles plan for fase to af Danmarks genåbning. Allerede fra i morgen må storcentre åben igen, mens cafeer og restauranter får lov til at betjene gæster inde og ude fra den 18. maj.

Der er dog fortsat mange, der har spørgsmål vedrørende den kommende genåbning af Danmark, og derfor har Mette Frederiksen valgt, at hun i aften vil besvare spørgsmålene.

Derfor vil det være muligt fra i aften klokken 19.00 at se med på TV2 Nyheder, når Mette Frederiksen stiller op til interview. Det fortæller Ritzau.

Ifølge nyhedsbureauet vil Mette Frederiksen svare på spørgsmål vedrørende de valg, der er truffet i forbindelse med genåbningen af Danmarks anden fase.

Natten til fredag blev politikerne også enige om planerne for fase tre og fire, men det vides ikke, om Mette Frederiksen har tænkt sig at komme ind på disse emner i løbet af interviewet klokken 19.00.

Fase tre den 8. juni

Om præcis en måned vil fase tre begynde.  I fase tre vil vi komme til at se, at forsamlingsforbuddet bliver hævet. 

Derudover vil mange kulturelle tiltag kunne åbne op igen. Danskerne vil kunne tage i biografen, i forlystelsesparker eller andre sommeraktiviteter.

Herunder kan du se alle punkter i fase tre.

  • Forbuddet mod forsamlinger hæves til 30-50. Herunder udmelding om anbefalinger til bryllupsfester, konfirmationsfester mv.
  • Kultur og aktiviteter: Fx museer, teatre, kunsthaller, biografer, akvarier. Udendørs forlystelsesparker. Øvrige zoologiske haver, botaniske anlæg mv. Sommeraktiviteter for børn og unge.
  • Offentlig sektor der er særligt udsat for 'sagspukler'.
  • Fuld åbning af offentlige forskningsaktiviteter der kræver tilstedeværelse.
  • Voksenuddannelse målrettet ledige (fx AMU) og sprogcentre.
  • Højskoler mv.
  • Indendørs idræts- og foreningsliv (fx aftenskoler) På baggrund af sektorpartnerskab vurderes, hvilke aktiviteter der kan foregå sundhedsmæssigt forsvarligt.

Fase 4 starter i august

Desværre er der rigtig dårligt nyt til både diskoteker, spillesteder og det generelle natteliv. Det hører nemlig til i den fjerde fase, og alt tyder på, at forbuddene mod dette først vil høre op i løbet af august.

  • Alle øvrige uddannelser. 
  • Diskoteker, spillesteder og natteliv.
  • Yderligere dele af indendørs sports- og fritidsfaciliteter mv. (fx fitnesscentre, badelande, legelande, svømmehaller).

Hvad mener du om de ovenstående to faser? Er det den korrekte prioritet, eller er der nogle områder, der bliver holdt lukket for længe?