Mette Frederiksen taler til danskerne i dag

06/10/20 08:15

Sarah Steenfeldt

Grundlovsdag talte Mette Frederiksen til danskerne. Foto: Socialdemokratiet
I dag vil Mette Frederiksen holde tale kl.12.00.

Den seneste tid har statsminister Mette Frederiksen talt en del til danskerne og i dag vil hun holde endnu en tale. 

I dag - den første tirsdag i oktober - er nemlig en helt særlig dag i dansk politik. På denne dag, hver eneste år, åbner Folketinget og et nyt folketingsår skydes i gang. 

Traditionen tro vil landets statsminister gå på talerstolen og holde sin åbningstale. I åbningstalen gør statsministeren status over rigets tilstand - og mon ikke at corona også kommer til at blive omtalt i denne forbindelse. 

Det vil blandt andet handle om corona

Det er helt tydeligt en stor dag for statsministeren og en dag som hun har glædet sig til. Hun håber derfor at danskerne vil lytte med, når hun kl.12.00 går på talerstolen. Selvom at man ikke kan komme uden om, at corona stadig fylder meget i vores hverdag, så fortæller statsministeren at der også er andre emner på programmet. 

Blandt andet vil hun tale om klima, tryghed, vedfærd og nærhed - flere ting, som hun tidligere har fortalt står hendes hjerte nær. 

"I dag er en helt særlig dag, som jeg har glædet mit utrolig meget til. Vi åbner Folketinget - og jeg skal holde min åbningstale. Coronaen og den økonomiske situation vil selvfølgelig præge min tale, men jeg vil blandt andet også tale om klima, tryghed, velfærd og nærhed. Jeg håber, du vil se og lytte med kl.12.00, når jeg går på Folketingets talerstol. Inden da står den på et møde med alle ministrene og derefter den traditionsrige gudstjeneste, der i år er i Holmens Kirke. God tirsdag til jer alle." Skriver statsministeren på sin Facebook-profil.

Folketingets åbning bliver både vist på DR og TV 2.