Mette Frederiksen taler ud: Derfor bliver det sådan her

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Mange har spørgsmål i forbindelse med fase to af genåbningen af Danmark, og de spørgsmål besvarer statsministeren i et opslag på Facebook.

Mest læste i dag

I går og i nat blev der forhandlet på livet løs hos politikerne i folketinget om genåbningen af Danmark. Først skulle fase 2 forhandles på plads, og det skete i løbet af eftermiddagen, og sidenhen var det så tid til fase 3 og 4.

De sidste to faser blev forhandlet på plads i løbet af natten, og her til morgen kunne partierne så melde ud, hvordan planen for de kommende måneder kommer til at være.

I artiklen herunder kan du læse, hvordan hele Danmark kommer til at åbne op i de kommende faser.

Mette Frederiksen forklarer

Genåbningen har vakt stor glæde hos mange folk, der dermed kan vende tilbage til deres arbejde, og tilbage på efterskoler. Der er dog fortsat mange danskere, der fortsat ikke kan passe deres job, da deres område ikke bliver åbnet.

Det har skabt store frustrationer, da mange ikke mener, at der er mening i, at efterskoler kan åbne, mens højskoler eksempelvis ikke kan.

Mette Frederiksen forstår udmærket de mange spørgsmål, og det handler altså ikke om, efterskoler er mere sikre end højskoler, men at man ikke kan sætte for mange ting i gang på en gang, og derfor er nogle ting blevet prioriteret foran andre.

“Jeg har godt set, at der allerede - med rette - er mange spørgsmål. Hvorfor kan det ene åbne nu, men ikke det andet? Det afgørende er den samlede aktivitet. Vi må ikke sætte for meget i gang samtidig. Derfor har vi skullet vælge noget nu, mens andet må vente. Fordi vi ikke må gå så hurtigt frem, at vi risikerer et tilbageslag,” fortæller Mette Frederiksen i hendes opslag på Facebook.

Samtidig forklarer Mette Frederiksen, at hvis Danmark skal følge de kommende planer, som partilederne forhandlede sig frem til i går, så vil det kræve, at retningslinjerne fortsat bliver overholdt.

“Selvom der nu er en rækkefølge, vil der stadig være ting, der skal afklares. Det håber jeg på forståelse for. Retningslinjer skal blandt andet på plads. I god dialog med dem, der skal åbne. Vi skal se, hvordan sygdommen udvikler sig - og vi skal se effekterne af det vi nu sætter i gang,” fortæller Statsministeren.

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig