Mette Frederiksen taler ud: Det var ikke mit ansvar

Foto: Shutterstock

Statsministeren gør det klart, at det ikke var hendes ansvar.

Statsministeren har onsdag nok engang erkendt, at der blev begået en fejl i sagen, der har fyldt den politiske scene i denne måned. 

Det siger hun til dagens hasteforespørgselsdebat om minksagen.

Læs også

Datoen er her: Politiet advarer om store færdselskontroller indtil jul

Det var partierne fra blå blok, der ønskede, at Mette Frederiksen skulle stille op til en hasteforespørgsel. Det skulle hjælpe dem med at komme til bunds i, hvilken rolle hun spillede i minksagen.

"Det ændrer ikke på, at det er den ansvarlige minister, der skal føre tingene ud i livet. Det handler ikke om at skubbe ansvaret fra sig. Det er sådan, ministersystemet fungerer i Danmark," siger Mette Frederiksen til dagens debat. 

Den store skandale medførte, at Mogens Jensen valgte at fratræde sig stillingen som fødevareminister. Det gjorde han blandt andet på grund af pres fra støttepartierne. 

"Da vi traf beslutningen, var vi ikke klar over, at der ikke var lovhjemmel. Men hvad skulle motivet være for det? Havde vi vidst, at der ikke var hjemmel, så havde vi handlet anderledes," siger Mette Frederiksen. 

Blå blok er ikke tilfredse

Det er dog langt langt fra alle, som er tilfredse med det, de hører fra statsministeren. Det gælder i særdeleshed Venstre, der kalder sagen for "den største demokratiske skandale i nyere danmarkshistorie." 

De tre støttepartier, De Radikalde, SF og Enhedslisten går ikke ind for en kommussionsundersøgelse, hvorfor man ikke har flertal.

Der er dog bred enighed om, at minksagen skal kulegraves. 

"En ting er sikkert, og det er, at regeringen har brudt loven," siger Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen og tilføjer.

"Loven må vige for statsministerens vilje. Det er absurd og forkert. Det er lige så forkert, når statsministeren holder fast i, at hun har handlet korrekt."

Læs også

Søren Brostrøm i stor coronabrøler: Glemte én vigtig ting

 

Læs også