Mette Frederiksen taler ud om årets corona-jul

17/11/20 16:45

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Tirsdag eftermiddag svarede Mette Frederiksen på spørgsmål på Facebook.

Mette Frederiksen (S) sendte tirsdag eftermiddag live på Facebook, hvor alle, der så med, havde mulighed for at stille spørgsmål i kommentarfeltet. 

Der var naturligvis mange spørgsmål til Mette Frederiksen, men der var især mange, der drejede sig om om skolelukning og julen. 

Statsministeren sagde, at skolelukning ikke er noget, de har inde på bordet, som det ser ud nu. 

"Vi vil gøre rigtig meget i håndteringen af corona, for at voksne kan gå arbejde, og at børn kan blive ved med at gå i skole." 

Hun vil dog ikke helt afvist, at man kan blive tvunget til i løbet af vinteren at lukke skoler, hvis smittetrykket bliver for højt. 

December bliver ikke det samme

I manges øjne er julen den største og vigtigste højtid i Danmark, hvorfor der naturligvis faldt mange spørgsmål om netop dette emne. 

"Jeg tror, alle efterhånden godt ved, at vi ikke kommer til at holde en december, som vi plejer," lød det fra Mette Frederiksen på Facebook. 

Hun siger uddybende, at vi kommer til at ses med færre mennesker og have færre kontakter. 

"Hvordan restriktionerne præcis kommer til at se ud i julen, kan jeg ikke svare på endnu, siger hun og henviser til, at hun først får vurderinger fra sundhedsmyndighederne i fht. julen, når vi kommer lidt tættere på." 

Danskerne skal dermed indstille sig på, at der forsat vil være restriktioner. 

"Inden søndag vil vi komme med nogle meldinger på, hvordan restriktionerne kommer til at se ud den nærmeste tid. Som tingene ser ud herhjemme og i Europa nu, kan vi ikke komme til at holde december, som vi plejer," sagde Mette Frederiksen.