Mette Frederiksen til danskerne: Disse vil vi åbne på mandag

Nyheder
Statsministeren taler nu mere om næste fase af genåbningen. Foto: Shutterstock
Statsminister Mette Frederiksen (S) har nu givet en håndfast melding om, hvor regeringen mener, at man bør åbne samfundet mere op.

Lige nu læser andre også

Onsdag aften mødtes partilederne til et internetmøde, hvor der kun var et emne på dagsordenen: Genåbningen af Danmark. Forud for dette delte statsminister Mette Frederiksen (S) dog sine tanker om hvad, der bør åbnes i næste etape.

Siden Danmark blev lukket effektivt ned i løbet af få dage, så har mange erhvervsdrivende, ansatte og skolebørn sukket efter at vende tilbage til en normal hverdag. Noget tyder på, at en del af disse snart får deres ønske opfyldt. 

Det gav Mette Frederiksen i hvert fald en helt klar indikation på forud for mødet med lederne fra de andre danske partier.

Disse kan glæde sig

Inden partilederens møde begyndte onsdag aften, havde statsminister Mette Frederiksen talt med nyhedsbureauet Ritzau. Hun afstod fra at gå i for mange detaljer, da hun ville gemme disse til diskusionerne med de andre partiledere. Dog sagde Mette Frederiksen. 

" På baggrund af de foreløbige ønsker fra partierne, vil det være regeringens forslag, at vi med fase to blandt andet genåbner hele detailhandlen, herunder storcentre, at restauranter og caféer kan begynde at åbne igen, og at de store skolebørn får mulighed for at få mere af deres hverdag tilbage. Også selv om der måske ikke bliver tale om en fuld skolegang." 

Præcis hvilke af disse dele, der genåbner mandag vides endnu ikke.

Her får vi mere at vide

Da mødet var afsluttet onsdag aften, udtalte statsministeren, at man satser på en "solid genåbning" på mandag. Dette kan dække over mange ting, men alt peger på, at danskerne vil vide meget mere i løbet af torsdag.

Mette Frederiksen understregede nemlig også, at det bliver vigtigt at få meldt ud om næste fase af genåbningen, inden den forlængede weekend omkring Store Bededag går i gang. 

 

Anbefalet til dig