Mette Frederiksen træffer overraskende beslutning

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Det sker for sjældent, ifølge statsministeren

Mest læste i dag

De seneste dage har trukket veksler på landets politikere. Tirsdag åbnede Folketinget efter sommerferien. Det blev traditionen tro fejret med fælles gudstjeneste, tale fra statsministeren og besøg af de kongelige på Christiansborg. 

Torsdag var det så tid at få tjekket endnu et tradionsrigt punkt af dosmersedlen. Her var det nemlig blevet tid til åbningsdebatten. Selvom denne debat oftest finder sted fra tidligt til sent, havde statsminister Mette Frederiksen (S) alligevel tid til at skrive et opslag på Facebook, inden hun skulle i seng.    "Lidt træt efter en lang og god debat i Folketinget i dag. Nu er det på hovedet hjem i seng, inden jeg i morgen rejser til Indien for at mødes med den indiske premierminister," skriver Mette Frederiksen i opslaget, hvor hun også træffer en overraskende beslutning og gør noget, som politikere sjældent tager sig tid til

Overrasker

Det fortæller statsminister Mette Frederiksen selv i opslaget   "Inden da vil jeg gøre noget, vi politikere gør for sjældent: fremhæve en af mine politiske modstandere. Alex Vanopslagh fra Liberal Alliance," overrasker Mette Frederiksen - inden hun fortsætter:
"Vi er langt fra enige om alt. Nok nærmere tværtimod. Men endnu engang leverede han en utrolig god ordførertale på talerstolen. Reflekteret. Tankevækkende. Og samfundskritisk. Om vores børn og unge. Om uddannelse. Og endnu vigtigere: Dannelse."   Slutteligt sender statsministeren et tak til alle de politkere, der var mødt op til åbningsdebatten   "Vi fik en rigtig fin diskussion i salen. Med gode indlæg fra flere - på tværs af uenigheder. Tak for det"
 

Anbefalet til dig