Mette Frederiksen ude med riven: “De har ikke hjulpet”

Af: Mie M.B

|

22/01/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Statsministeren lagde ikke skjul på sin utilfredshed over firmaets manglende engagement i krisen

Lige nu læser andre også

Regeringens fokus er nu rettet mod den eskalerende miljøkatastrofe ved Nordic Waste, hvor flere tons forurenet jord truer med at skride mod landsbyen Ølst og Allinge Å. Statsminister Mette Frederiksen besøgte stedet og udtrykte sin taknemmelighed over for de mange, der har arbejdet hårdt for at afværge katastrofen. Det skriver B.T.

Dog undlod hun ikke at påpege manglende støtte fra Nordic Waste og ejeren, Torben Østergaard-Nielsen: "Det er svært at takke Nordic Waste, for de har ikke hjulpet til. Det er alle mulige andre, der forsøger at stoppe denne katastrofe, vi står midt i," udtalte Mette Frederiksen under sit besøg.

Ejeren af Nordic Waste, mangemilliardæren Torben Østergaard Nielsen, blev også nævnt som en central figur i katastrofen. Mette Frederiksen pegede på hans "kæmpestore ansvar" i håndteringen af situationen.

Regeringens og myndighedernes primære mål er nu at forhindre en fuldskala miljøkatastrofe i området. Mette Frederiksen gentog flere gange dette fokus og understregede betydningen af en koordineret indsats.

Tidligere har Nordic Waste hævdet, at jordskreddet skyldes vinterens massive nedbør. Dog modsiger en ny rapport fra GEUS denne forklaring. Rapporten fastslår, at jordskreddet begyndte allerede i 2021 og skyldes den fortsatte udbygning og det underlag, jordbunken hviler på. Den massive jordbunke, der er 75 meter høj på det højeste punkt, indeholder 200.000 tons jord, inklusive materiale fra minkgrave, der blev oprettet under coronapandemien.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig