Mette Frederiksen udskriver 'valg'

Foto: Shutterstock

Statsminister Mette Frederiksen afslører i et opslag på sin Facebook-side, at hun har udskrevet 'valg'

Mette Frederiksen fortæller i et opslag på Facebook, at hun har udskrevet skolevalg.

Læs også

'Badehotellet'-stjerne deler glædelig nyhed: Jeg glæder mig så meget

Skolevalg er et undervisningsprojekt for elever både 8., 9. og 10. klasser i Danmark, Grønland og på Færøerne. Formålet med dette projekt er at simulere et folketingsvalg blandt de skoler, der har besluttet at være en del af projektet.

Ved skolevalget får eleverne udleveret både valgkort og stemmesedler. Desuden bliver der opstillet stemmebokse og valgurner på skolerne, så det ligner et rigtigt valg.

Ifølge Wikipedia har de politiske ungdomsorganisationer mulighed for at stille op, såfremt deres moderpartier var opstillingsberettigede til folketingsvalg. Derfor er det i 2021 muligt at stemme på 12 forskellige ungdomspartier

På det sociale medie skriver statsministeren, at de unge elever skal til stemmeurneren den 14. oktober. Det gælder - som sagt - elever fra både Danmark, Grønland og Færøerne.

"Tiden er inde. Til at sætte dit kryds. Og lade din stemme gælde," start hun sit opslag, inden hun følger op med:

"Jeg har i dag udskrevet Skolevalg. Den 14. oktober skal alle 8., 9. og 10. klasser i Danmark, Grønland og på Færøerne til stemmeurnerne."

Desuden skriver den danske statsminister, at hun håber, at undervisningsprojektet kan give anledning til, at eleverne i 8., 9. og 10. klasserne får nogle gode debatter.

Herefter forklarer hun, at det ikke er en svaghed at være i tvivl. Derimod opfordrer hun eleverne til at spørge ind og være åben for at blive klogere.

"Håber, I får nogle gode debatter. Og husk: Det er ikke en svaghed at være i tvivl. Det er en styrke at mærke efter og blive klogere," skriver Mette Frederiksen i sit opslag på Facebook.

Læs også

Togulykke: Flere personer døde

Til slut runder hun blot af med at ønske god valgkamp til de skoler og elever, der er involveret i dette års Skolevalg.