Mette Frederiksen vælger side: Fuldkommen utilgiveligt

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Statsminister Mette Frederiksen melder ud.

Lige nu læser andre også

Lørdag morgen blev raketter affyret fra Gazastriben mod det sydlige og centrale Israel - herunder også i Tel Aviv-området'

Og nu, under et kort pressemøde søndag aften foran Det Kongelige Teater i København, hvor hun er gæst til en særforestilling om redningen af danske jøder under Anden Verdenskrig, melder statsminister Mette Federiksen ud.

Det skriver SE og HØR.

Her kalder hun blandt andet Hamas-bevægelsens angreb mod Israel "forfærdeligt".

"Det er forfærdelige billeder. Jeg tror, at vi alle følger det med tilbageholdt åndedræt.

"Det er et fuldstændigt utilgiveligt overgreb på civile, og derfor er vi rigtig mange lande, der tager skarp afstand og fordømmer handlingerne fra Hamas," siger Mette Frederiksen.

Hun kalder desuden bevægelsen for en "terrororganisation".

Siden landet blev bombarderet med missiler lørdag morgen, har man opjusteret dødstallet til over 700, mens en stor del af befolkningen fortsat leder efter venner og familie via Facebook samt andre sociale medier.

Blandt de mere end 700 dræbte er snesevis af israelske soldater og politifolk, som har været i kamp mod militante palæstinensere.

Søndag er mindst 413 palæstinensere meldt dræbt i Gaza under Israels modangreb. Det oplyser de lokale myndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Mette Frederiksen understreger desuden, at Danmark står bag Israel.

"Der er ikke nogen som helst tvivl om, at Israel har ret til forsvare sig selv. Der er Israel, der bliver angrebet af Hamas."

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig