Mette Frederiksen vil indføre nedlukninger her

17/12/2021

Nicolai Busekist

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix.
På et pressemøde fredag eftermiddag har statsminister Mette Frederiksen meldt ud om flere nedlukninger og restriktioner.

Mest læste i dag

Det går stærkt med smittespredningen i Danmark. For at ændre på dette, vil statsminister Mette Frederiksen indføre en række nye nedlukninger og restriktioner.

Det gjorde hun klart på et pressemøde fredag eftermiddag.

Her forklarede hun, at mere end 11.000 danskere er smittet med corona i det seneste døgn. Ifølge Statens Serum Institut er det konkrete tal 11.194. Det betyder, at der igen er blevet sat ny dansk smitterekord.

Derudover afslørede Mette Frederiksen, at data viser, at hvert femte smittetilfælde er den nye Omikron-variant, som har gjort sit indtog på landet i de seneste uger.

På pressemødet fremlagde Mette Frederiksen fem indsatsområder, som regeringen har fokus på:

  1. Flere skal være immune ved hjælp af vaccination

  2. Nedbringe antallet af syge og indlagte

  3. Bryde smittekæderne

  4. Beskytte de ældre og sårbare

  5. Øge kapaciteten på sygehusene

For at nå regeringens mål på disse indsatsområder, ønsker regeringen at indføre nye tiltag, der dæmper smittespredningen.

"På trods af, at I og andre nu rammes af nye restriktioner, er der ikke tale om en total nedlukning som den, vi så sidste vinter," lød det fra Mette Frederiksen, inden hun præsenterede regeringens udspil til nye tiltag.

På pressemødet forklarede Mette Frederiksen, at Epidemikommissionen vil lukke ned for følgende: Teatre, biografer, spillesteder, forlystelsesparker, zoologiske haver og andre steder, hvor der er mange mennesker samlet.

Mette Frederiksen udtalte også på fredagens pressemøde, at der igen skal indføres arealkrav i butikker og restauranter.

Forslaget fra Epidemikommissionen er, at der i restauranter skal være to kvadratmeter pr. siddende gæst på restaurationer. For stående gæster er det fire kvadratmeter.

Derudover lyder anbefalingen fra Epidemikommissionen, at man kun ser sin familie og de nærmeste bekendte over julen. Det handler om at begrænse de sociale kontakter, lød det fra Mette Frederiksen.

Hvad der er blevet præsenteret på eftermiddagens pressemøde, er blot regeringens udspil til nye restriktioner.

Det betyder, at de ikke kan blive til virkelighed, før de er blevet stemt igennem i Folketingets Epidemiudvalg, hvor der er møde klokken 14:30.

Anbefalet til dig