Mette Frederiksen vil lange flere bøder ud til danskerne

27/08/2020

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Forleden præsenterede Socialdemokratiet et nyt politiforlig - nu har de præsenteret hvordan det skal finansieres.

Mest læste i dag

Regeringen vil have flere betjente ud i landet og forleden præsenterede Socialdemokratiet de et nyt politiforlig. Nu har de også præsenteret deres forslag til, hvordan det skal finansieres. 

Der skal ikke skæres et andet sted i samfundet, pengene skal hentes fra bilisterne på de danske veje - og det bliver i form af flere bøder til danskerne. 

I forvejen betales der omkring 800 millioner kroner i bøder hvert eneste år. De kommer fra de danskere som bliver blitzet i de 80 fotovogne og 20 stærekasser, som står rundt om i landet og registrerer biler som kører for stærkt. Her skal der tilføjes yderligere fotovogne, som skal sendes  ud på de danske veje.

Så mange ekstra millioner vil der komme i kassen

Ifølge Ritzau, så vil det betyde at der vil kommer yderligere 34 millioner kroner ekstra i statskassen i 2022. Allerede i 2023 og 2024 vil der komme yderligere 134 millioner kroner i statskassen.

Hos FDM har man kun hovedrysten til over for forslaget. De mener at det ligner at partiet ønsker at danskerne skal køre for stærkt, sådan at pengene kan rulle ind.

“Grundlæggende må det jo være sådan, at fartkontrol er til for at øge trafiksikkerheden og ikke for at hive ekstra penge ind i statskassen. Tanken her er jo nærmest, at folk helst skal køre for hurtigt, så der kommer penge ind,” lyder det fra Dennis Lange, der er chefkonsulent i FDM til B.T.

Indtil videre har Dansk Folkeparti og Venstre meldt ud, at de ikke går ind for, at der skal flere fotovogne på de danske landeveje.

 

Anbefalet til dig