Mia Wagner om sit exit: Ærgerlig

Af: Thea Andersen

|

07/12/2023

Nyheder
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Nu melder Mia Wagner ud om sit exit.

Lige nu læser andre også

Det er kun et par uger siden, at Venstre hentede iværksætter Mia Wagner, som blandt andet er kendt fra DR-programmet 'Løvens Hule', ind på posten som digitaliserings- og ligestillingsminister, men nu har hun valgt at udtræde af regeringen på grund af helbredsmæssige årsager.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse torsdag morgen.

Nu har Mia Wagner selv meldt sit exit i et længere skriv på Instagram.

"Nogle gange må man give slip med begge hænder, tabe sig selv for at finde fodfæste et nyt sted. Det har jeg efterhånden prøvet nogle gange og skal åbenbart til det igen," indleder Mia Wagner i et opslag og fortsætter:

"Jeg er d.d. trådt tilbage som minister for digitalisering- og ligestilling. Min krop og vilje deler åbenbart ikke livsdrøm. Jeg har derfor meddelt Troels Lund, at jeg ønsker at stoppe som minister, for jeg er nødt til at lytte til min krop og tage hensyn til mit helbred."

Mia Wagner, der for fem år siden fik diagnosticeret hjertelidelser og fik indopereret en pacemaker, har siden da navigeret gennem krævende projekter og ansvarsfulde positioner, uden at hendes helbred synes at være til hinder.

Dog har situationen ændret sig, efter hun i sidste uge fik et alvorligt ildebefindende og besvimede i eget hjem, og hun føler sig nødsaget til at lytte til sin krop.

"Mit helbred og min vej tilbage skal ikke være en bekymring for hverken Troels eller Stephanie – eller for mig selv. Det skal ske i min krops tempo," fastslår hun.

Hun udtrykker sin ærgrelse over at forlade en post, som hun oplevede som et perfekt match, men takker også Troels Lund Poulsen, Stephanie Loose og Mette Frederiksen for ubetinget forståelse og opbakning.

Du kan læse hele opslaget herunder.

Anbefalet til dig