Michaels afdøde hustru arbejdede i testcenter: "Hun stortudede. Det gjorde ondt"

27/12/20 19:00

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Hun ønskede at hjælpe folk, og derfor var hun en del af frontlinjen.

"Folk i hendes fag er dem, der står i frontlinjen, men hun brændte bare så meget for at hjælpe. Det var også derfor, hun tog jobbet." 

Det var ordene fra Michael Larsen, som B.T. har været i dialog med.

Han taler ud om den afdøde kvindelige poder, som var ansat i coronatestcenteret i Københavns Lufthavn. Det var Michael Larsens hustru.

Michael Larsens afdøde hustru, Christina Larsen, døde få uger efter, at hun var blevet smittet med coronavirus. Hun blev 38 år gammel. 

Fik problemer med vejrtrækningen

Michael fortæller, at Christina hurtigt kunne mærke, at hendes vejrtrækning begyndte at drille. Hun fik udskrevet noget medicin, men det gjorde det ikke bedre. Hun blev indlagt samme aften, hvorefter de fik fortalt, at der ikke var noget alarmerende. 

Hun blev derfor udskrevet. 

Der gik dog blot et par dage inden, at hun blev hentet af ambulancen med fuld udrykning og kørte hende til Amager Hospital. Christinas tilstand blev forværret, og hun blev overflyttet til Hvidovre Hospital. 

Michael besøgte hende, dog på afstand. Det kommer på baggrund af de sikkerhedsmæssige hensyn, hvilket har medført, at han ikke må komme ind på hendes stue. 

"Hun var hunderæd. Hun stod i vinduet, og jeg kunne kigge op på hende fra parkeringspladsen. Hun stortudede. Det gjorde ondt at se," siger han til B.T. 

Christina Larsen blev lagt i respirator samme aften. 

Modtog gode nyheder

Den 25. november var der dog godt nyt. Michael fik fortalt, at hun var ved at få det bedre, og man tænkte, at man snart ville være i stand til at frakoble maskinerne. 

Michael Larsen fik dog et opkald om aftenen. Han skulle skynde sig mod hospitalet, fik han fortalt. 

Christina Larsen drog sit sidste suk klokken 00.11. Der står på hendes dødsattest, at hun døde af coronavirus. 

Region Hovedstaden bekræftede overfor DR, at hun arbejdede som poder i testcenteret. Det lyder i artiklen, at man ikke ved, om hun blev smittet i forbindelse med arbejdet, eller om det er sket i fritiden. 

Michael Larsen kan dog kun se én mulighed.

Hun blev smittet på arbejdspladsen.

Det kommer efter, at de i familien har levet stort set isoleret. 

Michael Larsen har dog fortsat svært ved at indse, at hans kone er gået bort. Han taler stadig om hende i nutid. 

"Der var ikke andet. Så ville jeg have vidst det. Nu har jeg jo været gift med hende i 12,5 år. Eller var gift med hende... Det har været svært at vænne sig til at sige. Det er stadig hårdt. Specielt, når man har to drenge," siger Michael Larsen til B.T.