Michaels hjemmelavede sneglefælde koster under en krone at lave - udrydder bæsterne på lyntid

24/06/2020

Kasper

Michael Petersen opskrift på at komme dræbersnegle til livs er enkel og billig. For blot 32 øre kan du lave din egen fælde, der hurtigt udrydder 25-50 slimede stykker.

Mest læste i dag

Internettet bugner af kreative metoder til at komme dræbersneglene til livs, men Michael Petersen fra Skovlunde har måske fundet den billigste og mest effektive af dem alle.

I et opslag på Facebook, som på få dage har fået tusindvis af likes, deler han opskriften på det smarte trick.

- Hjemmelavet sneglefælde. Meget effektiv. Den har ligget der i max 20 minutter. Den indeholder en blanding af 1L vand, 25g spraymalt og 3cl sprit (blandingen rækker til 4-5 fælder). Husk at bruge handsker, når du samler fælden op, da snegleslim indeholder e-coli bakterier, og man kan kan blive temmelig syg af det skidt, skriver Michael Petersen i den populære opslag.

Artiklen fortsætter under billedet.

Michael Petersen sneglefælde er lavet af en mælkekarton

Michael Petersen fortæller til Nyheder24.dk, at han fandt på den smarte løsning, efter at han havde bestilt nogle dyre sneglefælder på nettet.

- Jeg har haft et stort problem med de her snegle sdste år og i år, så jeg købte nogle sneglefælder på nettet, og da jeg så dem, tænkte jeg, at det var smart - men meget dyrt.

- Så fik jeg kigget lidt på mit husholdningsaffald og fik øje på en tom mælkekarton, som alligevel bare skulle smides ud. Jeg prøvede det af og fandt ud af, den hjemmelavede fælde var mindst lige så effektiv og meget billigere, siger Michael Petersen til Nyheder24.dk.

Han vurderer, at der ryger 25-50 dræbersnegle i fælden på et par dage, og at hver fælde koster ham 32 øre at lave.

- Når fælden er fuld, tager jeg bare et par handsker på, skruer låget på mælkekartonen og smider den ud, siger han.

Michael Petersen skriver i opslaget på Facebook, at 'flere har kommenteret omkring det dyreetiske aspekt af sådan en sneglefælde'.

- Vi ønsker ikke at bruge gift i vores have, da det skader pindsvin, hunde, katte og andre smådyr. Denne blanding er ikke giftig. Den tiltrækker blot snegle til fælden. Et alternativ, som flere foreslår, er at samle snegle sammen med en tang og klippe dem over eller overhælde med kogende vand.

- Det har også været vores tilgang tidligere, men mængden af snegle i vores have er så stor, at vi kan bruge flere time hver aften og morgen. Derfor bruger vi disse sneglefælder, da vi mener det er en løsning som vi kan stå inde for, lyder hans svar.

Se opslaget herunder.

 

 

Anbefalet til dig