Michelinkok afslører: Laver burger til McDonalds i Danmark

13/1/21 08:15

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
“Lige for tiden er der alt for mange mørke dage i vores liv.”

Sådan lyder det fra Paul Cunningham der er køkkenchef på Henne Kirkeby Kro, som er indehaver af hele to michelinstjerner. Han har nemlig netop udviklet en burger, der snart er at finde på menukortet på McDonalds’ restauranter her i Danmark. 

“Jeg har bare lyst til at lave noget sjovt, få noget solskin og danse lidt disco. Og jeg havde brug for at lave noget andet det, end jeg plejer. Der kan godt få for meget foie gras og kaviar og champagne i mit liv, fortæller han til Politiken.

Paul Cunningham kom til Danmark for knap 30 år siden og han har ikke ligget på den lade side. Udover at have hevet michelinstjerner i land, har han også lavet mad til både kongelige og kendte, samt udviklet sine egne oste - og nu kan han altså også skrive en McDonalds burger på CV’et. 

Bliver en “bøf bearnaise”

Burgeren som Paul Cunningham har lavet, kommer til kunne findes under navnet “Homestyle Bearnaise”.

“Det bliver en slags bøf bearnaise - bare som burger,” fortæller han.

Paul Cunningham er køkkenchef på den tostjernede michelinrestaurant Henne Kirkeby Kro. Foto: PR - Henne Kirkeby Kro

Paul Cunningham er køkkenchef på den tostjernede michelinrestaurant Henne Kirkeby Kro. Foto: PR - Henne Kirkeby Kro

Burgeren kommer til at bestå af en briochebolle, med røget løgpuré på bunden, nogle små sprøde fritter, en slags tandstikker, salat og pickles, så en bøf og en bearnaisesovs der er lavet som en mayonnaise - som er ekstra rig på estragon og eddike. 

Desuden er alt i burgeren tempereret. 

Selve burgeren er ikke et forsøg på, at lave en McDonalds burger om til gourmet mad - burgeren skulle være mere “mainstream”.

Du kan fra den 19. januar sætte tænderne i burgeren på alle de danske McDonalds