Midt i genåbning: Forlænger corona-krav

16/04/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Mundbindet kan ikke skrottes lige foreløbigt.

Mest læste i dag

Selvom der nu er udsigt til, at landet åbnes hurtigere op end tidligere meldt ud, betydet det dog ikke, at danskerne kan droppe mundbind lige foreløbigt. 

Det fortæller Transportminsteriet fredag i en pressemeddelelse. Kravet om mundbind er dog ikke det eneste, der forlænges, skriver ministeriet.

"Kravet om brug af mundbind i den kollektive transport forlænges frem til den 13. maj 2021," skriver Transportministeriet, inden det uddybes: 

"Samtidig forlænges forbuddet mod indtagelse af alkohol i busser og belægningsbegrænsningen i fjernbusser."

"En naturligt del af hverdagen"

Passagerer i busser, metro og tog skal fortsat bære mundbind. Regeringen har besluttet at forlænge kravet om mundbind/visir i fire uger frem til den 13. maj 2021.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) mener, at mundbind efterhånden er blevet en naturlig del af hverdagen i den kollektive trafik.

- Mundbind og visir er blevet en naturlig del af hverdagen i den kollektive transport, og vi har brug for at holde fast i alle de gode vaner og forholdsregler for at holde pandemien i skak. Det er ikke mindst vigtigt i takt med, at vi gradvist genåbner samfundet og derfor også får flere passagerer, der har brug for den kollektive transport i deres hverdag, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Sammen med kravet om mundbind forlænges yderligere to restriktioner. I fjernbusser vil der fortsat være en maksimal belægningsgrad på 50 procent, og forbuddet mod indtagelse af alkohol i busser bliver også forlænget frem mod den 13. maj 2021, oplyser Transportministeriet.

 

Anbefalet til dig