Midt i stor værnemiddelmangel: En million masker forsvundet på vej til Danmark

24/03/2020

Nanna Christina Smidt

Der er virkelig mangel på ansigtsmasker i hele verden. Dette er et modelbillede af en læge, der bærer ansigtsmaske. Foto: Shutterstock.
Vi står i den største sundhedskrise i nyere tid, og der lige nu både stærkt brug for, og samtidig stor mangel på, værnemidler til vores sundhedspersonale, som hver dag passer alle de syge patienter, som er smittet med coronavirus.

Mest læste i dag

 

Derfor forsøger man fra alle kanter at få masker og håndsprit hjem. Senest er en levering på en million masker, som var på vej til Fyn forsvundet sporløst i Tyskland.

Både i Odense og Aalborg er der stor mangel på masker og visirer og derfor skal der spares på dem.

Var på vej til Odense

Derfor var det med stor ærgrelse, at en sending med en million masker forsvandt.

Flyet var sendt afsted mod Odense Universitetshospital, og med sig havde det en million masker, som skulle hjælpe med at beskytte vores hårdtarbejdende sundhedspersonale og forhindre dem i at blive smittet. Det skriver Politiken. 

Nåede aldrig frem

De skulle dog kigge langt efter maskerne på Odense Universitetshospital. For det viser sig nu, at de aldrig er nået frem.

Maskerne var nemlig forsvundet på flyet i Tyskland, og ingen ved hvorhen, men man formoder, at de er endt hos sundhedsvæsenet i et andet land. Det formodes, at det er et land, som har ville betale en højere pris. Det skriver Politiken.

Stor donation fra Kina

Derfor var der også stor glæde på landets sygehuse, da det kom frem at en kinesisk rigmand ville donere masker til de danske hospitaler.

Mandag aften kom der fuldstændig uventet hjælp, og så lige efter at Odense Universitetshospital havde mistet den ene million masker.

Dansk Erhverv oplyste nemlig, at der var landet et fly i Kastrup, som havde mere end 500.000 masker ombord. Der var desuden også testudstyr og beskyttelsesdragter. Donationen var skænket af den kinesiske rigmand Ali Baba, der er grundlægger af den kinesiske nethandel.

Lidt hjælp i en kritisk tid.

 

 

Mest læste

Anbefalet til dig