Midt i udfasningen af 1.000-kronesedlen: Nationalbanken deler stor nyhed

Af: Lucas Andreas

|

18/06/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De deler nyheden i en pressemeddelelse.

Lige nu læser andre også

Det er vidst ikke gået manges næse forbi, at 1.000-kronesedlen bliver udfaset og mister sin gyldighed efter den 31. maj 2025.

Det har resulteret i en travl tid for nationalbanken, der pludselig er kommet i både mediernes og borgernes søgelys.

Midt i alt dette deler de nu en stor nyhed.

Danmarks Nationalbank har netop offentliggjort, at den nuværende direktør for Finans Danmark, Ulrik Nødgaard, træder til som ny nationalbankdirektør fra den 15. august 2024.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Nationalbanken, hvor Ulrik Nødgaard selv udtrykker stor forventning til sin kommende rolle.

Ulrik Nødgaard fremhæver de mange udfordringer og muligheder, der ligger foran ham, herunder udviklingen af den centrale betalingsinfrastruktur og opretholdelsen af finansiel stabilitet. "Jeg ser frem til samarbejdet med de mange dygtige lederkolleger og medarbejdere i Nationalbanken," siger han.

Nødgaard har en imponerende baggrund inden for finanssektoren. Han har været direktør i Finans Danmark siden 2015, hvor han kom fra en stilling som direktør i Finanstilsynet, en position han bestred fra 2009 til 2015.

Før dette havde han flere fremtrædende roller i Økonomi- og Erhvervsministeriet, hvilket har givet ham et stærkt makroøkonomisk fundament.

Christian Schultz, formand for Nationalbankens repræsentantskab og bestyrelse, udtaler, at de er glade for at byde Ulrik Nødgaard velkommen som ny nationalbankdirektør. Christian Schultz beskriver Ulrik Nødgaard som en stor kapacitet med en solid makroøkonomisk baggrund, der vil styrke Nationalbankens arbejde fremover.

Ulrik Nødgaard efterfølger Per Callesen, som fra 1. september 2024 vil påbegynde en projektstilling på Københavns Universitet som led i et forskningssamarbejde med Nationalbanken. Ulrik Nødgaard vil sammen med Signe Krogstrup og den kongeligt udnævnte nationalbankdirektør Christian Kettel Thomsen udgøre Nationalbankens nye direktion.

I sin nye rolle vil Nødgaard have ansvar for områderne Finansiel Stabilitet, Virksomhedsservice samt It og Digitalisering.

Anbefalet til dig