Midt under nedlukningen: Danske unge fester løs på skisportssteder

28/1/21 08:54

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
De unge bruger et "smart" trick til at krydse grænsen, selvom Østrig - ligesom Danmark - lige nu er lukket ned.

Da coronavirussen først kom her til landet, skyldtes det blandt andet personer, der var blevet smittet mens de var på skiferie. Særligt et sted blev kendt for at have sendt coronavirus til manga lande i Europa. Skisportsstedet Ischgl i Østrig røg på forsider verden over, fordi en smittet bartender havde givet coronavirus væk til mange gæster og kolleger. 

De østrigske myndigheder blev efterfølgende kritiseret for, at de ikke havde været hurtige nok til at få lukket ned for skiturismen, der - udover ture ned ad snebeklædte løjper - også gerne ender i en festlig omgang after ski sammen med tuister fra andre landet. 

Nu ser det ud til at være galt igen. Denne gang er det dog ikke de østrigske myndigheder, der har været for langsomme. Det skyldes istedet unge fra Danmark og andre lander, der har fundet en måde at omgå de corona-restriktionerner, der lige nu burde holde skituristerne væk fra de snedækkede pister. 

"En del danskere" 

Historien tager sit udspring i den østrigske landsby Sankt Anton. Her har myndighederne indskærpet over for alle borgere, at de skal holde skituristerne væk. Normalt er området oversvømmet med turister fra hele Europa i vintersæsonen, men det sætter coronavirus en stopper for i år. 

Det ser nogle - heriblandt danske unge - dog stort på, fortæller DR Nyheder.

De har talt med Helmut Mall, der er borgmester i byen. Han fortæller, at mange unge har fundet ud af at omgå corona-restriktionerne ved at melde sig som arbejdssøgende istedet for turister, når de ønsker at krydse grænsen. Borgmesteren anslår over for DR Nyheder, at der lige nu er henved 300 sæsonarbejdere i byen. 

Heriblandt er "en del danskere", fortæller borgesteren, der har en klar opfordring til skihungrende danskere. 

"Jeg vil gerne sige til unge danskere, der har lyst til at stå på ski i Alperne: Bliv hjemme! I er mere end velkomne, når vi har lagt pandemien bag os. Bare ikke lige nu."