Midtjysk sognepræst sigtet: Udøvede overgreb mod 13-årig

Nyheder
Foto. Google Maps
Foto. Google Maps
Den midtjyske præst er sigtet for overgreb på en konfirmand-elev.

Lige nu læser andre også

En usædvanlig og kontroversiel sag har kastet sin skygge over kirke- og kirkelivet i Ejstrupholm, hvor sognepræst Marlene Sigh nu er blevet sigtet for vold mod en konfirmand-elev.

Det skriver Horsens Folkeblad.

Episoden, der førte til sigtelsen, drejer sig angiveligt om præstens påståede handlinger over for en 13-årig pige, der havde taget sin mobil frem i undervisningen.

Ifølge Horsens Folkeblad skulle Marlene Sigh enten have slået konfirmanden med en bibel eller kastet den efter hende. Dette er blevet betegnet som simpel vold, men det har alligevel udløst en sigtelse mod præsten.

Midt- og Vestjyllands Politi, der efterforsker sagen, understreger, at der endnu ikke er nogen dom, og at anklagemyndigheden nu skal vurdere, om der er tilstrækkeligt med beviser for at føre sagen for retten.

Usædvanlig i flere henseender er sagen også på grund af dens baggrund. Den trækker sine rødder tilbage til en længerevarende konflikt mellem præsten og en stor del af menighedsrådet. Denne konflikt førte blandt andet til, at en menighedsrådsformand valgte at træde tilbage.

Det bemærkelsesværdige i denne sag er ikke kun selve sigtelsen, men også den måde, det juridiske forløb er forståeligt.

- Jeg kan ikke på stående fod mindes andre sager med præster, men det er et hændelsesforløb, der er relativt simpelt for os at overskue rent juridisk, fortæller Politikommissær Lars Boe Larsen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Den tidligere sognepræst, Marlene Sigh, har undladt at kommentere sagen over for medierne, og nu er det op til anklagemyndigheden at vurdere sagens fremtid og præstens skæbne.

Anbefalet til dig