Midttrafik ændrer reglerne: Kan ikke bruges som billet længere

25/6/22 05:32

Henrik Rothenbücher

Foto: Kim Haugaard/Ritzau Scanpix
Den 15. juli vil det ikke længere være muligt at benytte.

Danmark er et af de lande, som valgte at tage ukrainske flygtninge til sig. For at gøre livet lettere for disse flygtninge, valgte Midttrafik at ukrainere kunne benytte deres pas som en gyldig billet.

Denne ordning bortfalder dog to uger inde i juli.

Det har Midttrafik netop meldt ud i en pressemeddelelse.

"Midttrafiks bestyrelse har besluttet at ændre praksis i forhold til billettering af ukrainske flygtninge. Den midlertidige ordning, hvor ukrainere på flugt kunne rejse gratis med Midttrafik mod fremvisning af pas, bortfalder." lyder det indledningsvist i pressemeddelelsen.

Siden marts 2022 har ukrainske flygtninge haft fri rejse i den kollektive trafik i Midttrafiks område, hvis de kunne fremvise et ukrainsk pas. Den midlertidige løsning bortfalder fra 15. juli 2022.

Nu kan de køre gratis på denne måde

Midttrafik vil i stedet tilbyde kommunerne en voucher, som kommunerne kan udstede til flygtninge uden opholdstilladelse.

Sådan kan ukrainske flygtninge rejse med Midttrafiks busser, Letbanen og Midtjyske Jernbaner fra 15. juli:

  • Ukrainske flygtninge uden opholdstilladelse kan få en voucher i de kommuner, der ønsker at give flygtningene fri rejse i op til 14 dage.

  • Ukrainske skolebørn får udleveret et buskort (Skolekort) på lige fod med danske børn på skolen, der giver dem fri rejse til og fra skole.

  • Ukrainske flygtninge med ophold i Danmark skal købe billet.