Mikkel Hansen deler ærlige ord: "Det var min kone, der tog beslutningen"

Nyheder
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Nu sætter Mikkel Hansen ord på den store beslutning.

Lige nu læser andre også

Mikkel Hansen var i mange år en af verdens bedste håndboldspillere.

Han havde status som en rockstjerne herhjemme, og selvom alt lod til at køre gnidningsfrit for den populære håndboldspiller, så var det ikke altid tilfældet.

I sommeren 2022 vendte Mikkel Hansen hjem til Danmark for at spille for Aalborg Håndbold, men her oplevede han hurtigt, at livet som pendler mellem Aalborg og familiens hjem i København gjorde ham presset.

Det skriver BILLED-BLADET.

Det konstante rejseri og de store forventninger fra både klubben og landsholdet gjorde, at stresssymptomer begyndte at melde sig.

I februar 2023 måtte Mikkel Hansen derfor tage en pause fra sporten for at tage hånd om sit mentale helbred. Nu løfter han sløret for, at det faktisk ikke var ham selv, der traf den store beslutning:

"Det var min kone, der tog beslutningen. Jeg er en ret stædig person, der kører på, indtil jeg brænder ud. Så sammen med mine forældre var hun med til at få mig til at indse, at det ikke var sundt at fortsætte," siger han i et interview med Aftenshowet.

I tiden op til sygemeldingen beskriver Mikkel Hansen, hvordan han ofte følte sig desorienteret:

"Jeg havde sat mig og min familie i en situation, hvor jeg pendlede meget og var meget presset. Jeg kunne vågne op efter en lur og ikke ane, hvor jeg var henne. Jeg oplevede også at have en følelse i kroppen af at have x antal timer, jeg ikke kunne huske," siger han.

Selvom Hansen kortvarigt overvejede at lægge håndbolden på hylden i forbindelse med sin sygemelding, blev beslutningen først realiseret i sommeren 2023.

Afslutningen på karrieren kunne dog ikke have været bedre timet, da han rundede sin imponerende håndboldrejse af med en OL-guldmedalje, hvilket må siges at være et værdigt punktum.

Anbefalet til dig