Miljøstyrelsen tilbagekalder håndsprit

Nyheder
Modelfoto af håndsprit. Foto: Shutterstock.
Miljøstyrelsen har været nødt til at tilbagekalde en masse håndsprit, da det ikke lever op til de sundhedsmæssige krav.

Mest læste i dag

Siden coronavirussen for første gang blev opdaget i Danmark, begyndte salget og produktionen af håndsprit at eksplodere.

Det er dog ikke alt håndsprit, der er lige godt mod coronavirus, og derfor har miljøstyrelsen tilbagekaldt intet mindre end 15 forskellige slags håndsprit, der har været i butikker og webshops i Danmark.

Det er Ritzau der skriver, at produkterne er blevet tilbagekaldt, hvis de eksempelvis indeholder stoffer, der kan fremkalde allergi. 

I april fik to virksomheder påbudt om at tilbagekalde to produkter, da de indeholde stoffet PHMB, der udgør en uacceptabel risiko for human sundhed og miljø.

Tilbage i marts bad miljøminister Lea Wermelin om, at Miljøstyrelsen gav en dispensation til virksomheder, der gerne ville bidrage til produktionen af håndsprit. Det kan blandt andet være dette, der har medført, at kvaliteten af håndsprit ikke har levet op til kravene alle steder.

Kontrollen har dog ikke været god nok, og derfor er skadelige produkter alligevel endt i butikker, men det skal høre op, og derfor fortalte miljøministeren i torsdags, at der bliver skruet op for kontrollen.

“Hvis produkterne ikke virker, så giver de falsk tryghed og kan i værste fald gøre skade. Derfor skruer jeg op for kontrollen, så Miljøstyrelsen udvider kontrollen med besøg i butikker,” fortæller hun i en pressemeddelelse.

Der nævnes ikke, hvilket 15 produkter der er blevet tilbagekaldt.

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig