Mille fik sæd af dømt sæddonor: "Det er svært at forstå"

Af: Thea Andersen

|

29/11/2022

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hun har modtaget sæd fra Henrik for at kunne få et barn med sin kone.

Mest læste i dag

Mille Kristensen fra Solbjerg er en af de kvinder, som har modtaget 'en lille gave' fra sæddonoren Henrik, der mandag fik en bøde på 25.000 kroner for at donere sæd uden om det etablerede system - og dermed bryde vævsloven.

For Mille er det dog svært at forstå, hvorfor manden, der har givet hende og hendes kone drengen Malte, har fået den dom.

Parret har selv bedt Henrik om hjælp for at undgå klinikker. Retten i Herning har dog i går slået fast, at dén handling er ulovlig.

Det er Mille Kristensen meget uforstående og vred over, skriver TV Midtvest.

Hun mener nemlig, at der ikke burde være krav, når det foregår i det private.

Problematisk

Ifølge loven må hver donor, der går gennem en sædbank, maks. donere til 12 familier. Når sæddonerer som 54-årige Henrik går uden om systemet, er det forbundet med problemer, mener Peter Humaidan, der er professor på Fertilitetsklinikken i Skive.

"Det er jo netop for at undgå, at to halvsøskende uden at vide det møder hinanden og danner par med den risiko, der vil være ved overførelse af genetiske sygdomme og sygdom for barnet," siger han ifølge TV Midtvest.

Det vides endnu ikke, om Henrik vælger at anke dommen.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig