Mindst 55 elefanter er sultet ihjel i Zimbabwes største nationalpark

22/10/2019

Rikki Tholstrup Jørgensen

Foto: Shutterstock
Mindst 55 elefanter er sultet ihjel i løbet af de sidste to måneder i Zimbabwes største nationalpark. Det sker som et resultat af den værste tørke i mange år og landets økonomiske deroute.

Mest læste i dag

"Problemet er reelt, situationen er forfærdelig," fortæller Tinashe Farawo, talsmand for National Parks and Wildlife Management Authority til Associated Press.

Det er ikke kun elefanter, der er påvirket af situationen. Også andre dyr har svært ved at overleve under kombinationen af tørke og dårlig økonomi. Det har bl.a. fået løver til at angribe mennesker.

Den ekstreme tørke og mangel på mad i landets naturparker har ført til, at mange dyr krydser dyrereservaternes grænsern og går på jagt i Zimbabwe-borgernes afgrøder. Der er endda rapporteret mere en 20 dødsfald, der er relateret til angreb fra dyr fra dyrereservaterne alene i år.

Tidligere var det særligt krybskytter, der var en trussel mod blandt andet elefanterne, men nu er det den manglende føde i reservatet. Den manglende vegetation kan slet ikke brødføde de mange elefanter, der lever i nationalparken. Ifølge parken selv har den en kapacitet på 15.000 elefanter, men der lever op mod 50.000 i nationalparken. 

"Vi mistede hundrede elefanter til krybskyttere før i tiden, men hele sidste år mistede vi kun 20," fortæller Tinashe Farawo. "Den største trussel mod dyrelivet er tab af naturressourcer."

Zimbabwe har en af ​​de største elefantbestande i Afrika. De har underskrevet konventionen om international handel med truede dyrearter. Dermed har de fået lov til at eksportere mere elfenben, som kan har været med til at sikre økonomien til bevarelsen af dyrereservaterne.

 

Anbefalet til dig