Minister bekræfter: Denne dato lukker Danmark ned

15/12/20 15:30

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
I et Facebook-opslag har dansk minister løftet sløret for, hvornår den delvise nedlukning af Danmark udvides til resten af landet.

Transportminister Benny Engelbrecht har tirsdag aften i et opslag på Facebook bekræftet, at de nationale restriktioner, der består af en udvidelse af den delvise nedlukning til hele landet, vil gælde fra klokken 16 onsdag.

Det vil sige, at de skærpede restriktioner, der indtil nu har været gældende i 69 kommuner fordelt over hele landet, vil blive rullet ud til resten af Danmark. 

"Coronaen har fået alt for godt fat i Danmark. Smittetallene er for høje og antallet af indlæggelser stiger. Alt for meget. Og derfor udvider vi nu den delvise nedlukning til hele landet," skriver han blandt i sit opslag på Facebook, som han følger op med: 

"Og det betyder blandt andet, at børn fra 5. klasse og op sendes hjem fra skole. Det gælder også ungdomsuddannelser og universiteter." 

"Kulturinstitutioner lukkes. Det samme gør restauranter, barer og cafeer – undtagen for take-away. Offentlige arbejdsgivere opfordres til at sende alle medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner, hjem. Og private arbejdsgivere opfordres til at sikre så meget hjemmearbejde, som muligt." 

Indkaldt til møde

Tidligere tirsdag blev det bekræftet af flere sundhedsordførere, at den såkaldte covid-19-følgegruppe igen var blevet indkaldt til et møde i Sundhedsministeriet.

Tidligere har dette været et tegn på, at der var nye restriktioner på vej. Det har igen vist sig at være tilfældet, og det har transportministeren nu bekræftet med sit Facebook-opslag.

Tidligere tirsdag blev informationen også frigivet af en række borgmestre og kommuner, da alle har været indkaldt til et møde, hvor de blev orienteret af sundhedsminister Magnus Heunicke (S). 

Blandt andet har Sønderborg Kommune meldt det ud i en pressemeddelelse, hvor de skriver følgende: 

"Høje smittetal betyder, at Sønderborg Kommune sammen med resten af landets kommuner nu også bliver omfattet af de skærpede covid-19-tiltag, der allerede gælder i 69 kommuner." 

Du kan se hele transportminister Benny Engelbrechts Facebook-opslag herunder: