Minister med opråb: Aflys alt!

23/9/20 17:00

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil er ikke i tvivl om, hvordan vi kommer coronavirus til livs.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil har udsendt to breve, hvor hun kræver øjeblikkelig forandring. 

”Du bør aflyse eller melde afbud til alle sociale arrangementer i forbindelse med skole, fritidstilbud og ungdomsuddannelser,” skriver Pernille Rosenkrantz-Theil i et brev, der blev sendt ud til forældre med børn i skoler og institutioner. 

Børne- og undervisningsministeren kommer med opfordringen efter, at smittetilfælde og smittekæder blandt børn og unge bliver mere hyppige.

Det har fået Pernille Rosenkrantz-Theil til at udmelde, at det er tid til at handle, inden det løber løbsk. 

”Mange stedet i landet bliver flere og flere igen smittet af corona. En stor del af dem er børn og unge i alderen 10-29 år. Den udvikling skal vi have stoppet. Men kun ved fælles hjælp kan vi igen få bremset smitten,” skriver hun, hvor hun efterfølgende hentyder til klassefester, fælles fødselsdage, fælles forældrearrangementer, klassefester, fælles morgenmad, lejrskoler og studieture. 

Brevet er tilgængeligt her.

Opfordring til forældrene

Pernille Rosenkrantz-Theil opfordrer forældre til at få deres børn til at downloade en applikation på deres telefon, der hedder Smittestop. 

Hun skriver endvidere i hendes brev: 

”Du kan vise dine børn, at man kun krammer de venner, som man i forvejen ses meget med og er tætte på. Og at man stadig godt kan være i kontakt med andre venner via for eksempel sociale medier,” skriver Pernille Rosenkrantz-Theil. 

Hun skriver også, at forældrene burde tage en snak med deres børn om eventuelle senfølger: 

”Du kan fortælle dine børn – hvis de er nået en alder, hvor det giver mening at tale om det – at der for alle coronasmittede er en risiko for senfølger. Og at der stadig er meget, vi ikke ved om corona, så derfor er det vigtigt, at vi alle bidrager til at bremse smitteudviklingen.” 

Danmarks institutioner

Pernille Rosenkrantz-Theil kommer også med et brev, der er rettet mod institutionerne.

Det er tilgængeligt her.

”Alle sociale arrangementer bør aflyses i forbindelse med skoler, fritidstilbud og ungdomsuddannelser. Der bør således ikke holdes sociale arrangementer eller arrangementer i forbindelse med skoledagen eller uden for almindelig skoletid fx klassefester og fælles morgenmad. Derudover anbefales det også at aflyse lejrskoler og studieture, da det i disse sammenhænge er vanskeligt at efterleve og opretholde krav og anbefalinger om hygiejne og afstand. Tiltagene er foreløbig gældende til den 4. oktober 2020,” skriver børne- og undervisningsministeren i brevet. 

Foruden ministeren, er brevene også underskrevet af diverse skole-, elev- og lærerorganisationer.