Mink-skandalen tager chokerende drejning: Avler dømt for at holde over 100 ulovlige mink

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Avleren har i dag været for retten.

Mest læste i dag

Da verden kæmpede med at inddæmme spredningen af coronavirus, fandt en vestjysk minkavler sig selv i centrum af en juridisk storm.

Vestre Landsret har nu afgjort, at det var ulovligt for minkavleren at have 126 mink på sin ejendom i Thyholm under coronaepidemien.

Mandagens dom medførte to måneders betinget fængsel til avleren samt en bøde på 100.000 kroner til det selskab, hvor han fungerer som direktør.

Det skriver Presse-fotos.dk.

Afgørelse er en bekræftelse på en tidligere dom fra Retten i Holstebro, hvilket bringer en længere juridisk proces til vejs ende.

Minkavleren stod anklaget for at drive erhvervsmæssig minkavl i december 2021, på et tidspunkt hvor et midlertidigt forbud mod minkavl var effektivt som led i bekæmpelsen af COVID-19. Ifølge lovgivningen måtte privatpersoner godt holde op til fem tamme mink, men erhvervsmæssigt hold var strengt forbudt.

Fødevarestyrelsens kontrolbesøg den 15. december 2021 afslørede, at minkavlerens ejendom husede 126 mink under forhold, der mindede mere om en besætning end en hobby. På adressen fandt styrelsen foder og medicin, som yderligere underbyggede deres konklusion.

Til sit forsvar sagde minkavleren i byretten:

"Det var mink, som jeg passede for andre. De (ejerne, red.) kom og kiggede til dem." Denne forklaring stod imidlertid i skarp kontrast til Fødevarestyrelsens observationer og dyrlægens vidnesbyrd, som klart pegede på et erhvervsmæssigt minkhold.

"De blev holdt i bure, som millioner af andre mink har været holdt i. Burene var lukket med strips, så der var intet, der antydede, at det var kælemink," forklarede dyrlægen i retten.

Anbefalet til dig