MitID med kæmpe ændring: Sådan bliver det fremover

Nyheder
Foto: PR
Foto: PR
Den nye ændring trådte i kraft for lidt over en uge siden.

Lige nu læser andre også

En kæmpe MitID-ændring trådte i kraft den 9. januar, og det betyder, at du fremover skal være en anelse mere tålmodig.

Sagen er den, at ventetiden er blevet justeret, når du skifter fra at scanne en QR-kode til at indtaste en engangskode, inden du skal godkende med MitID appen.

Du skal nu vente 24 timer og ikke 1 time på, at ændringen træder i kraft. Du får besked direkte i appen om ventetiden.

Når du læser dette, kan det være, du tænker, at det er en unødvendig og irriterende ændring, men der er faktisk en god grund til, at den er blevet lavet.

Sådan skriver Lån & Spar i en pressemeddelelse.

Øget ventetid skal reducere svindel

Tiltaget er et værn mod svindlernes metoder, som ofte involverer forsøg på at overbevise kunderne om at skifte til engangskoder.

Engangskoder er mere sårbare over for svindel, da de kan udleveres via telefon, modsat QR-koder, der kræver fysisk tilstedeværelse.

Forestil dig dette:

  • Du bliver ringet op af en, der udgiver sig for at være en medarbejder fra Lån & Spar. Vedkommende fortæller, at der er en sikkerhedsbrist, og at du derfor skal sikre dit MitID, så du ikke bliver udsat for svindel.

  • "Medarbejderen" beder dig åbne MitID-appen eller mitid.dk for at ændre din enhed fra QR til engangskode. Det tager ca. 24 timer før ændringerne slår igennem.

  • Derudover skal vedkommende notere dit bruger ID ned, når du er logget på, og du skal selv tilføje den mail, som vedkommende oplyser. Du får at vide, at det er helt standard sikkerhedsprocedurer.

  • "Medarbejderen" kan nu logge ind i din netbank. Og fordi der er et sikkerhedsbrist, bør du flytte pengene, så du ikke bliver udsat for svindel. Det hjælper "medarbejderen" med. Du skal blot oplyse den engangskode, som du får på sms.

Desværre sker sådanne scenarier rigtig ofte, og svindlerne bliver kun dygtigere og dygtigere til at snyde folk hver dag. 

Ventetiden på at skifte fra QR-kode til engangskode er derfor forlænget, så det bliver svære for svindlerne at lykkedes med at få adgang.

Godkend altid med QR-kode, hvis du kan

For at mindske muligheden for at blive udsat for svindel, anbefaler vi, at du godkender med en QR-kode. Den er nemlig sværere for svindlerne at bruge ved overførsler.

Engangskoder er desværre nemmere at lokke ud af dem, der bliver udsat for svindel. Hvis du bruger engangskoder, er det vigtigt, at du aldrig udleverer dem til nogen som helst.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig