Har du lagt mærke til det? Opdatering har lavet om på flere ting ved MitID

03/04/2024

Jesper Bengtson

Foto: PR
De 20. februar skete det.

Mest læste i dag

Har du fået ny telefon, eller vil du have MitID-appen på en ekstra telefon eller tablet som backup?

Så slipper du i dag for at bøvle med aktiveringskoder og scanning af pas. Fra den 20. februar har MitID-brugere nemt kunnet kopiere og aktivere en ny MitID app fra én telefon eller tablet til en anden telefon eller tablet ved blot at scanne en QR-kode.

Før den 20. februar har brugere, der ville aktivere en ny MitID app, skullet scanne deres pas og/eller anvende en aktiveringskode, som de modtog i appen eller i selvbetjeningsløsningen på MitID.dk.

Men i dag kan man nøjes med at scanne en QR-kode, som vises i MitID brugerens eksisterende app, for at kopiere MitID appen til en ny enhed.

Kopiering af appen på denne vis er ikke blot nemmere, men også mere sikkert, fordi scanningen af QR-koden kræver, at telefonerne fysisk befinder sig det samme sted.

Det skriver Digitaliseringsstyrelsen.

Øvrige forbedringer til MitID

Opdateringen, der ankom den 20. februar, indeholder også en række andre forbedringer til MitID appen. Eksempelvis har brugervenligheden fået et løft i form af blandt andet en mere synlig 'brugermenu' og mere brugervenlige beskrivelser i appen.

Og så vil man mærke en lille vibration, når man succesfuldt har scannet en QR-kode med MitID appen. Dette er særligt brugbart for svagtseende, som kan have svært ved at vurdere, om de har scannet QR-koden korrekt.

Derudover er en første del af MitID appen nu oversat til grønlandsk, ligesom der er tilføjet en sprogvalgsfunktion i appen, så brugerne kan vælge mellem sprogene dansk, engelsk og grønlandsk. 

MitID.dk og selvbetjeningen på MitID.dk er også blevet forbedret. MitID-brugere kan nemlig nu finde flere informationer om deres MitID app, kodeviser, kodeoplæser eller chip i selvbetjeningen på MitID.dk.

Her kan de se, hvornår deres MitID app, kodeviser, kodeoplæser eller chip er blevet oprettet, samt hvornår det sidst er blevet brugt. Dette er særlig relevant for brugere, som mistænker misbrug med deres MitID.

Sprogindstillingerne på MitID.dk bliver ligeledes forbedret med opdateringen. Det bliver nemlig nemmere at vælge sprog på siden, ligesom MitID.dk fremover husker det valgte sprog ved efterfølgende besøg på siden.

Anbefalet til dig