MobilePay får hård kritik efter ny tilføjelse: Nu bryder de selv tavsheden

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
MobilePay forklarer nu, hvorfor de har introduceret den omstridte tilføjelse til deres app.

Lige nu læser andre også

Hvis du har været inde på MobilePay-appen i dag, så har du måske også opdaget, at alting ikke er, som det plejer at være.

I hvert fald har Mikkel Bjørn fra Dansk Folkeparti opdaget, hvad den populære betalingsapp har tilføjet til forsiden, og han er alt andet end tilfreds.

Det skriver B.T.

Sagen er den, at MobilePay - i forbindelse med et nyt samarbejde med LGBT+ Danmark - har tilføjet en lille regnbue til appen, som giver danskerne muligheden for at støtte organisationen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: MobilePay / Screenshot

"MobilePay misbruger sin rolle som en neutral og pålidelig tjeneste for deres kunder, for LGBT+ Danmark er en politisk interesseorganisation på den yderste venstrefløj," mener Mikkel Bjørn.

Køber den ikke

Hvis du er i tvivl om, hvad organisationen egentlig står for, så beskriver de sig selv med følgende ord på deres hjemmeside:

"LGBT+ Danmark er Danmarks største og ældste politiske organisation for homoseksuelle, biseksuelle, transpersoner og andre, der bryder med normerne for køn og seksualitet. Vi kæmper for, at enhver kan leve sit liv i fuld overensstemmelse med sin identitet gennem rettigheder, trygge fællesskaber og social forandring - lokalt, nationalt og globalt."

Mikkel Bjørn er dog af den opfattelse, at organisationen omfatter langt mere end 'bare' lige rettigheder, hvorfor han mener, at det er et problem, at MobilePay bakker op om et helt politisk program.

MobilePays forklaring

MobilePay ser det dog ikke som noget stort problem, at de har lavet den lille tilføjelse til startsiden:

"Hos MobilePay har vi valgt at markere Pride-ugen ved at give brugerne mulighed for at tilkøbe et særligt gavepapir med regnbuefarver, når de sender et beløb. Det beløb, der kommer ind fra dette gavepapir, sender vi videre til LGBT+ Danmark. Gavepapiret i regnbuefarver er et tilbud, der kan tilvælges, hvis brugerne ønsker det. MobilePay donerer ikke selv penge," lyder Mads Allingstrups skriftlige svar til B.T.

Han påpeger videre, at det står brugere fuldstændig frit for, hvorvidt de vil støtte organisationen eller ej.

Anbefalet til dig