MobilePay med stor advarsel: Det her må du ikke gøre

Af: Kasper Rud

|

26/08/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
MobilePay kommer med en stor advarsel til alle sine brugere: Vær opmærksom og gør det ikke.

Lige nu læser andre også

MobilePay Advarer Mod Ny Bølge af Svindel: "Gør det IKKE!"

MobilePay har udsendt en skarp advarsel til sine brugere efter en stigning i rapporter om mystiske og uønskede betalingsanmodninger. Svindelnumrene, der florerer på nettet, har taget en ny drejning, og det har fået MobilePay til at reagere.

Det oplyser Ekstra Bladet.

I en besked på deres Instagram-profil oplyser MobilePay, at brugere bør være særligt opmærksomme på falske betalingsanmodninger, især fra forsendelsesfirmaer. "'Vi har hørt, at nogle af vores brugere modtager betalingsanmodninger, de ikke har bedt om, fra forsendelsesfirmaer. Det er svindel,'" understreger virksomheden i opslaget.

Se MobilePays opslag her: (Artiklen fortsætter under billedet).

Sådan undgår du at blive snydt

MobilePay anbefaler på det kraftigste, at brugere ikke godkender sådanne anmodninger, hvis de ikke har foretaget en bestilling. "'Hvis du modtager en sådan anmodning uden at have bestilt noget, så skal du ikke godkende den,'" lyder advarslen videre.

Svindlere har tilsyneladende fundet nye metoder til at narre penge ud af MobilePay-brugere, og det er ikke første gang, tjenesten må gå ud med en advarsel. Tidligere har MobilePay også advaret mod svindelmetoder, hvor svindlere udgiver sig for at være en brugers barn, der har fået nyt telefonnummer, og derefter beder om penge.

MobilePay opfordrer i disse tilfælde til, at man altid ringer sit barn op og dobbelttjekker, at beskeden er ægte. Det er vigtigt at sikre sig, at navnet på skærmen stemmer overens med barnets navn. Hvis der er den mindste tvivl, bør man vente med at overføre penge, indtil man har talt direkte med barnet.

Arbejder på en løsning

MobilePay oplyser, at de arbejder intensivt på at stoppe disse svindelnumre og beskytte deres brugere. Selvom virksomheden har skærpet sikkerheden, opfordres brugerne til fortsat at være på vagt og ikke lade sig narre af de nye svindelmetoder.

Denne seneste advarsel understreger nødvendigheden af at være ekstra forsigtig, når man modtager uventede anmodninger om penge, og at man aldrig bør godkende betalinger, som virker mistænkelige.

Anbefalet til dig