MobilePay melder ud: Det omfatter samtlige brugere

Foto: Shutterstock
Inden længe sker der en række ændringer i MobilePay-appen.

Mest læste i dag

Det er ikke gået nogens næse forbi, at MobilePay har annonceret en omfattende sikkerhedsopdatering til foråret, som bringer markante ændringer for brugerne.

Opdateringen tilfører tre nye nøglefunktioner, som skal forbedre sikkerheden og gennemsigtigheden i finansielle transaktioner.

Disse ændringer omfatter en begrænsning af appens brug til én enhed ad gangen, en ny funktion til at blokere andre brugere, samt en signifikant ændring i brug af aliasser.

Sådan skriver Ekstra Bladet.

En af de mest bemærkelsesværdige ændringer er afskaffelsen af aliasfunktionen. Fremover skal brugere anvende deres juridiske navne under transaktioner.

Denne ændring påvirker også personer med navne- og adressebeskyttelse, hvilket Vipps MobilePays pressechef, Peter Kjærgaard Kriegbaum, bekræfter over for Ekstra Bladet.

Han anerkender, at ændringen kan skabe bekymring blandt visse brugergrupper:

"Vi ved godt, at ændringen omkring alias kan vække bekymring hos nogle. Men vi har tænkt længe over tingene og er nået frem til, at kombinationen af de tre ting, vi nævner i vores kommunikation - droppe alias, sikre nem blokering af ikke-ønskede brugere, kun adgang til appen fra et device (enhed, red.) ad gangen - er det rette at gøre ud fra en samlet betragtning."

Årsagen til disse ændringer er et ønske om at modvirke svindel og misbrug i private online-handler, og han påpeger, at det lettest kan opnås ved, at man er nødsaget til at stå med sit fulde navn.

Når brugere har navne- og adressebeskyttelse, hvilket er muligt gennem Borger.dk, er deres personlige oplysninger beskyttet mod offentliggørelse.

Dette er ofte en nødvendighed for ofre for vold og stalking. I denne sammenhæng er det væsentligt, at organisationer som Dansk Stalking Center og Landsorganisationen af Kvindekrisecentre (LOKK) støtter MobilePays nye tiltag.

Organisationerne har over for Ekstra Bladet bekræftet, at de støtter MobilePay i deres kommende ændringer.

Anbefalet til dig