MobilePay udsender vigtig advarsel i forbindelse med kommende opdatering

Foto: Privat
Foto: Privat
Der udsendes nu en advarsel i forbindelse med MobilePays kommende opdatering.

Mest læste i dag

Svindlere udnytter den kommende MobilePay-opdatering til at narre danskerne.

Efter MobilePay annoncerede deres nyeste sikkerhedsopdatering, som er rettet mod at stoppe svindel og misbrug, er en bølge af fup-sms'er blevet sendt ud af svindlere - ironisk nok.

Det skriver Ekstra Bladet.

Svindlerne har altså ikke spildt tiden og har også allerede fanget deres første offer, en 75-årig mand fra Fredensborg, som troede, han modtog en besked fra MobilePay.

"Der tikkede en sms ind fra MobilePay, eller det troede jeg. Og så røg jeg i fælden, fordi jeg havde en idé om, at man allerede skulle verificere sine oplysninger", fortæller manden til Ekstra Bladet.

Manden forklarer videre, at han godt er klar over, at man bør holde fingrene langt væk fra sådanne sms'er, men svindlernes hurtige eksekvering og gode timing fangede ham på det forkerte ben.

MobilePay advarer

MobilePay har også erkendt problemet og har udsendt en advarsel på sociale medier. I et opslag på Facebook understreger de, at kunder ikke bør dele personlige oplysninger og slette fup-SMS’er med det samme.

"Pas på SMS'er fra svindlere, der udgiver sig for at være MobilePay", skriver de og slår en stor streg under, at man INTET skal foretage sig i forbindelse med deres kommende opdatering:

"Her til morgen har vi udsendt kommende vilkår og betingelser for MobilePay. Det er udelukkende information, og du skal ikke gøre noget."

Peter Kjærgaard, der er Nordic Media Lead hos Vipps MobilePay, fordømmer svindlernes handlinger:

"Det er sindssygt usmageligt og bare endnu et eksempel på, hvor kyniske de banditter som sidder og overvåger enhver situation, der kan bruges til at lokke penge ud af danskerne,er, siger han og understreger, at man hos MobilePay har et stort fokus på lige netop den type svindel", siger han.

Du kan se det omtalte opslag herunder.

Anbefalet til dig