Modige kronprinsesse Mary: Tager et tydeligt standpunkt

Af: Mie M.B

|

05/01/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kronprinsessens valg kan være et forbillede for mange

Lige nu læser andre også

Kronprinsesse Mary, der snart indtræder som Danmarks dronning, har tidligere erkendt sit overforbrug af tøj og har givet udtryk for ønsket om at skrue ned for forbruget. Nu ser det ud til, at kronprinsessen følger ordene op med handling og viser et tydeligt standpunkt for sin holdning til genbrug. Det skriver Se og Hør.

Modebloggen UFO No More udarbejder årligt en oversigt over, hvor mange nye tøjindkøb Europas prinsesser foretager sig. Ifølge opgørelsen for 2023 har den 51-årige kronprinsesse taget et markant dyk på listen, hvor hun lander på en 16. plads. I sammenligning lå hun på en 8. plads i 2022 og en 4. plads i 2021.

UFO No More har analyseret 19 kongelige kvinders nyindkøb for 2023, og mens prinsesse Charlene af Monaco, prinsesse Eugenie af York og kronprinsesse Kate topper listen, har Mary altså reduceret sit antal nyanskaffelser. I løbet af det forgangne år er hun noteret for 70 nye tilføjelser til garderoben, anslået til en værdi af 338.000 kr. I 2022 var tallet væsentligt højere med 129 nyindkøb til en anslået værdi af 688.000 kr.

Kronprinsessen er i stigende grad blevet set i genbrug og praktiserer upcycling af sine dyre kjoler. Derudover har hun startet en trend, hvor hendes døtre også benytter sig af hendes garderobe. Prinsesse Isabella bar således et tidligere tilhørende sæt, da hun blev konfirmeret. 

Marys handlinger tyder på, at hendes bevidsthed om bæredygtighed og ønsket om at reducere forbruget får praktisk indflydelse på hendes valg af påklædning. Et både modigt og beundringsværdigt valg.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig